Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Denis Cana: “Fudbal je oduvijek bio dio mene i mislim da će tako i ostati”

canaKroz Visoko je prošlo dosta dobrih nogometaša, neki su uspjeli u svojoj karieri, a neki ipak ne. Među onim uspješnim je Denis Cana, svoju karieru je započeo u redovima NK Bosna, a nakon toga igrao je u NK Jedinstvu iz Bihaća pa onda u AL Seebu iz Omana. Danas je član ekipe F.K. Varnsdorf.

Poznato je da si svoju karijeru započeo u NK Bosna mozeš li nam reći odakle ljubav bas za fudbalom?

Prve ozbiljnije fudbalske korake u karijeri napravio sam u NK Bosna. Tu sam može se reći sazrio kao igrač. A teško je reći odakle je ljubav za fudbalom, ali ono što znam je da od kako znam za sebe volim fudbal. Fudbal je oduvijek bio dio mene i mislim da će tako i ostati.

Igraš na jednoj od najzahtjevnijih pozicija u veznom redu, da li je važnija fizička ili psihička sprema ili ipak oboje?

Ja lično smatram da su sve pozicije u timu veoma zahtjevne i teško je izdvojiti bilo koju. Po mom viđenju stvari fizička i psihička sprema su podjednako važni, i kompletan savremeni igrač mora posjedovati oboje.

Ko je bio tvoja najveća podrška tokom ovih svih godina?

Najveća podrška tokom svih ovih godina je bila naravno moja porodica, ali i moja ljepša polovina. I da nije njih sa sigurnošću mogu reći da ne bih sa fudbalom došao tu gdje sam sada. I na tome sam im veoma zahvalan. 

Šta smatraš prekretnicom svoje fudbalske karijere?

Prekretnica moje karijere je možda bio događaj koji mi se desio u Visokom. Radilo se o tome da sam bio razočaran razvojem situacije i odlućio sam da prestanem sa igranjem i da se u potpunosti posvetim školi. Ali onda je došao poziv od Faruka Ihtijarevića da se ponovo pridruzim Bosni, koji sam naravno prihvatio i poslije toga su stvari krenule na bolje. 

Koji je tvoj najveći uspjeh u karijeri?

Mislim da sam jos relativno mlad i smatram da još nisam dostigao neki veliki uspjeh koji bih izdvojio, ali se iskreno nadam da će ga biti u bliskoj budućnosti.

Da li postoji neki ličnost u fudbalu koja ti je bila vodilja u karijeri?

U fudbalu postoji naravno dosta igrača kojima se divim, ali ne bih mogao da izdvojim nekog kao vodilju u mojoj karijer. 

Poruka čitaocima?

Čitaocima bih poručio da nikada ne odustaju od svojih snova ma koliko oni izgledali nedostižno.

(Razgovarao Faris Garib)

Proudly powered by WordPress