Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podrška poljoprivrednika premijeru ZDK

protesti poljoprivrednici zdkUdruženje poljuoprivrednih proizvođača ZDK  je u pismu adresiranom na premijera ZDK Muniba Husejnagića dalo podršku nedavnoj odluci da se putem međuresorne komisije „ad hoc“ provjere neke aplikacije poljoprivrednika na javni poziv za promjenu namjene zemljišta u poljoprivredno.

Kontrola potencijalnih korisnika programa poticaja po osnovu Javnog poziva iz 2012. godine za „uređenje zemljišta“  pokrenuta je na inicijativu premijera Husejnagića zbog izraženih sumnji da su se na javni poziv, uz prave poljoprivrednike, prijavili i pojedinci koji na ovaj način žele ostvariti materijalnu korist tek formalnom prenamjenom iznajmljenog ili zakupljenog zemljišta.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača ZDK  u obraćanju premijeru ZDK Husejnagiću podvlači i niz problema sa kojima se ova organizacija suočava u svakodnevnom djelovanju i traži da se zajednički radi na podizanju nivoa poljoprivredne proizvodnje u ovom dijelu Federacije .

Poljoprivrednici naglašavaju da je ova djelatnost jedna od razvojnih šansi Kantona koju treba iskoristiti.

U prilogu ove informacije je i faksimil opširnog pisma koje je Udruženje poljoprivrednih proizvođača uputilo premijeru ZDK.

Press služba ZDK

Proudly powered by WordPress