Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Završetak prve manifestacije Sportske igre mladih u Visokom

SIM Visoko visoko.co.ba

Današnji dan donio je veliku radost dječacima i djevojčicama u Visokom kada je karavan BH Telecom Sportskih igara mladih doputovao u naš grad. Naime, kako je naš portal danas objavio općinska načelnica Amra Babić otvorila je jutros ovu manifestaciju, na veliku radost preko 600 prisutnih mladih sportista iz Visokog koji su se prijavili na ovo veliko nadmetanje gdje su tražili svoju priliku za ostvarivanjem najboljeg rezultata koji bi ih odveo na državnu završnicu u Sarajevo. 
Nešto više od 600 dječaka i djevojčica prijavili su se za učešće u nogometu, rukometu, košarci, odbojci i igri “između dvije vatre” želeći da pokažu svoje vještine u okviru svojih sportova, pa su tako pred prepunim terenima MSŠ “Poligon” i salom KSC “Mladost”  danas održani najveći okršaji mladih sportista iz Visokog.

Prvi je otvoren turnir u nogometu na terenu MSŠ “Poligon”, na koji se prijavilo mnogo ekipa, od kojih je u finalu najbolja bila ekipa NK “Bosna” Visoko, u kategoriji 1997. godišta, dok je na turniru za nogometaše rođene nakon 2001. godine pobjedu u finalu odnijela ekipa ŠF “Visport” Visoko. Također, na terenima MSŠ “Poligon” održan je i košarkaški turnir na koji se prijavilo 5 muških i 2 ženske ekipe u kategoriji 1997. godišta, među kojima je u muškoj konkurenciji bila najbolja ekipa “Doktori i Čarobnjaci”, dok je kod djevojaka prolaz na državnu završnicu osigurala ekipa “XXL Basket” Visoko. U samoj sali KSC “Mladost” nadmetali su se rukometaši i rukometašice iz Visokog gdje je sigurnu pobjedu odnijela ekipa RK “Bosna Prevent” Visoko, koja je pomela svoju konkurenciju i u kategoriji 1997. godišta i u kategoriji 2001. godišta, dok su njihove kolegice iz ŽRK “Bosna” Visoko u kategoriji 1997. godišta zbog manjka prijavljenih ekipa automatski prošle na državnu završnicu. Isti slučaj bio je i u odbojci, gdje je dalje prošla ekipa OKA “Kakanj” Kakanj, kao i u igri “između dvije vatre” u kojoj je ekipa O.Š. “Safvet-beg Bašagić” osigurala prolaz na državnu završnicu zbog manjka ekipa koje su se prijavile za ovaj sport..
Ono što je bilo najljepša stvar koju je donio ovaj dan i ono što su i aktivisti Sportskih igara mladih zapazili, jeste ogromna radost i ljubav koja se širila među mladim sportašima i sportašicama okupljenim oko ovog projekta, te je to ono što je glavni cilj koji ova manifestacija želi da postigne. Na kraju, gubitnici ili bolje kazano oni manje sretni ne mogu uopšte reći da su nešto izgubili time što su učestvovali u ovoj manifestaciji, jer ne samo da su uživali igrajući svoj sport, nego su i upoznali mnogo novih prijatelja sa kojima dijele jednu zajedničku stvar – a to je sport, koji bi trebao biti ideja vodilja mladim ljudima koji žele zdrav život. Čak šta više oni koji nisu osigurali državnu završnicu obećali su svojim spretnijim kolegama da će ih bodriti u Sarajevu, što je ustvari cilj manifestacije koja kroz sport zbližava mlade u Bosni i Hercegovini, a od danas i u Visokom.
Više fotografija možete pronaći na našoj facebook stranici:  http://www.facebook.com/visokocoba/

{joomplucat:1043 limit=30|columns=4}

Proudly powered by WordPress