Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kompletnom KTK Visoko isključena električna energija

ktk visokoJedna nevolja nikad ne dolazi sama, borbu KTK Visoko i njegovo posrtanje, sudbinu preko 500 radnika i želju političkih lihvara da pokradu i ono što je ostalo od ovog nekadašnjeg giganta gotovo pa u “live izdanju” možete pratiti na našem portalu. Nakon svih laži u posljednjih tri mjeseca od strane nadležnog ministra, Nadzornog odbora i ostalih koji pretenduju na nekretnine KTK, danas je došla još jedna nevolja. Od ranih poslijepodnevnih sati sve što se zove KTK u Visokom ostalo je bez električne energije. Kako saznajemo dug KTK za električnu energiju iznosi 1.900.000KM. Ovakva odluka automatski je u pitanje dovela i poslovanje firmi koje su pod kirijom u sklopu pogona KTK kao što su “Interact”, “D&U”, “La Vie”. Novonastalom situacijom ugrožen je i Prevent iz razloga što su pumpe za vodu koje koristi ova kompanija u Očazima također van funkcije i traži se alternativno rješenje.

Kako nezvanično saznajemo menagment KTK Visoko uputio je zahtjev Elektroprivredi da se izmire tekući računi i otvori mogućnost za razgovor oko isplate preostalog duga, a dok traju pregovori da se u funkciju stavlja jedan po jedan pogon.

Tužno i sramotno je da se i ovo dešava na svu nevolju koja je svakako zadesila Visoko. Još je više zabrinjavajuće što su se apeli managmenta, radnika, Sindikata mogli čuti mjesecima ranije kada je tražena pomoć od lokalne zajednice, Kantona, Federacije do državnog nivoa kako do ovoga ne bi došlo, međutim izbori su tek iduće godine, sada tih cca.600 KTK glasova i njihovih porodica ne trebaju nikome.

Proudly powered by WordPress