Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sindikat zatražio da se donese paket mjera za rješavanje teške situacije u KTK, ministar Trhulj odlučan u podnošenju krivičnih prijava

erdal trhuljNa poziv Erdala Trhulja, federalnog ministra energije, rudarstva i industrije danas je u njegovom kabinetu u Sarajevu upriličen sastanak sa članovima Sindikata KTK Visoko kojem su prisustvovali i predsjednik granskog sindikata, predsjednik kantonalnog sindikata i predsjednici sindikata KTK Visoko i KTK Goruša. 

Kako saznajemo glavni zahtjev članova sindikata je bio da se donese paket mjera kojim bi se spasilo šta se spasiti može. Između ostalog u tom paketu mjera trebao bi se tretirati popis imovine KTK kontrolisan od strane Vlade FBiH, revidiranje svih ugovora, podnošenje krivičnih prijava protiv onih koji su sačinjavali štetne ugovore, pitanje penzionera i bivših uposlenika koji su trenutno na bioru za zapošljavanje… Ministar Trhulj je obećao da će već u četvrtak na narednoj sjednici Vlade Federacije aktalizirati pitanje KTK Visoko. 

Kako tvrdi naš izvor informacija sam ministar Trhulj je zamolio svih devet članova sindikata koji su prisustvovali današnjem sastanku da i sami, ukoliko ima nekih indicija o eventualnim malverzacijama unutar KTK Visoko, odmah dostave dokaze kako bi se podnijele krivične prijave. U konačnici članovi Sindikata su zadovoljni današnjim sastankom i u narednom periodu očekuju upute nadležnog ministarstva na osnovu kojih će djelovati sa ciljem rješavanja nagomilanih problema.

Proudly powered by WordPress