Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Westerni i sapunice“ novi video Zabranjenog Pušenja

westerniGrupa Zabranjeno Pušenje najavila je zvanično izlazak svog jubilarnog desetog studijskog albuma za 10.10.2013.godine u 10 sati. Album će biti dostupan svima besplatno putem partnerskih portala,  a obzirom da je nastajao tokom koncertnih aktivnosti dobio je i naziv „Radovi na cesti“. Kao najavni video singl ovog albuma pojavila se pjesma „Boško i Admira“ sa zavidnih preko 430.000 pregleda na Youtube-u.

Profesor Davor Sučić i menager bend Dario Vitez jučer i danas na nekoliko lokacija u Sarajevu sa starom i povjerenom ekipom snimaju kadrove za novi video pod nazivom „Westerni i sapunice“. Mi smo ih zatekli u starim nošnjama i prelijepom ambijetu  Svrzine kuće.

-„Naš drugi singl za „Radove na cesti“ zove se „Westerni i sapunica“. Nema nekog posebnog razloga zašto baš ta pjesma pored svih ostalih, jednostavno smo se odlučili za nju. Reditelj spota je  Žare Batinović kao i na prethodnoj pjesmi „Boško i Admira“, jer ne mijenjamo tim koji pobjeđuje. U glavnoj ulozi sam ja, dok je glavna ženska uloga pripala Nikolini Jelisavac iz Banja Luke. U ovom spotu pojavljuje se i Maja Srdelić, jedna od sestara blizanki poznatih po kultnom spotu Halida Bešlića za pjesmu „Sarajevo srećo moja“ – rekao nam je profesor Sučić.

Kao izvršni producent u cijeloj priči pojavljuje se Edin Šarkić, a spot bi se trebao pojaviti i javnosti za dvadesetak dana. Federalna televizija je medijski pokrovitelj ovog jubilarnog albuma  kultnog sarajevskog benda.

Federalna.ba/Visoko.co.ba/Foto: Jasenko Korjenić

westerni1westerni2westerni3westerni4westerni5westerni6westerni7westerni8westerni10westerni9westerni11westerni12

Proudly powered by WordPress