Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ugarak, Tuka i Isaković podnijeli zahtjeve, Plevljak i Seferović ne žele tzv. “bijeli hljeb”

bijeli hljebNakon ostavke ministara SBB-a u vladi ZDK i nakon smjene premijera Fikreta Plevljaka i ministra Raifa Seferovića od strane njihove vlastite socijaldemokratske partije (SDP) interesantan je podatak recimo da doskorašnji premijer Plevljak nije podnio zahtjev za tzv.”bijelim hljebom” što mu zakonski pripada nakon što je napustio funkciju na kojoj je bio.  Kako saznaje Visoko.co.ba slijedeći primjer svog doskorašnjeg šefa ni Raif Seferović nije podnio zahtjev za tzv. “bijelim hljebom”.

Suprotno bivšem premijeru i ministru iz reda SDP-a, bivši SBB ministri Đemil Ugarak, Ekrem Tuka i Mirsad Isaković podnijeli su zahtjeve za ovom privilegijom i tako će 12 mjeseci primati platu sa budžeta ZDK umanjenu za iznos kako je to zakonom regulisano.

Podsjećanja radi ministri SBB-a više puta su izjavljivali kako privredi treba obezbijediti veće poticaje, kako privredi treba obezbijediti bolje uvjete za privređivanje. Zaboravljajući svoje političke funkcije, zanosili su se privrednim temama i držali lekcije zvaničnoj vlasti kako je teško igrati ulogu privrednika. Tu istu privredu danas podržavaju tako što će uživati “bijeli hljeb” za čisti nerad i to iz istog onog budžeta koji se jedva puni novcima privrednika. Interesantno je također da je nedavno upravo Dnevni Avaz pisao u sličnoj situaciju u Kantonu Sarajevo, oštro osuđujući takav gest bivših ministara.

 

Proudly powered by WordPress