Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Stadion u Gračanici posjetila delegacije NS BiH

mire zuti 1Komisija NSBiH boravila je Gračanici, a razlog je bio prijem stadiona FK Gračanica za odigravanje zvaničnih utakmica. Od ranije je poznato da su mještani ovog kraja i članovi UO FK Gračanica samoorganizovali se i započeli radove na izgradnji stadiona sa pratećim objektima sa ciljem samoodržavanja kluba.

mire zuti 2– “Pored seniorskog tima FK Gračanica u narednoj sezoni na našem stadionu će se takmičiti i polaznici ŠF “Visport Gračanica”.Prvu utakmicu igraju već 15.09.2013.godine protiv ekipe Rudara iz Kaknja. Ubrzo započinjemo i radove na malom terenu koji se odmah nalazi pored stadiona i nadamo se da ćemo uspjeti da realizujemo ideju sa kojom smo i ušli u sve ovo, a to je da FK Gračanica omogući sebi samofinansiranje što bi nam onda značilo komotniju situaciju i dobar ambijent da se posvetimo samo talentima fudbalske igre – rekao nam je Mirnes Gačan predsjednik UO FK Gračanica.

Primjer fudbalskog kluba iz Gračanice uz onaj od ranije poznat koji primjenjuju članovi FK Zanatlija je obrzac koji bi trebali slijediti i ostali sportski klubovi u Visokom sa ciljem samofinansiranja.

mire zuti 3

Proudly powered by WordPress