Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podmlađena selekcija taekwondo Bosna Visoko ostvarila dobre rezultate

tkd bosna visokoU subotu dana 19.10.2013 god. održano je 18 međunarodno prvenstvo u taekwodo-u u Livnu pod nazivom „LIVNO OPEN 2013“.

Na ovom prvenstvu je učestvovalo preko 30 klubova, iz četiri države sa 320 takmičara. U vrlo jakoj konkurenciji podmlađeni sastav taekwando-a BOSNA Visoko ostvario je zavidne rezultate i iskoristili šansu koju su dobili kao novi kandidati za takmičarsku ekipu našeg kluba.

Naša ekipa je nastupila sa svojih 17 takmičara i osvojila ukupno 12 medalja (4 zlatne, 5 srebrenih i 3 bronzane) i opravdala ukazano povjerenje trenera.

Zlatne medalje osvojili su:

  1. Ismail Dedić
  2. Almina Mušinbegović
  3. Amna Kajević
  4. Sajra Kajević

Srebrene medalje osvojili su:

  1. Adisa Mušinbegović
  2. Džana Šero
  3. Tajma Kajević
  4. Emina Džafo
  5. Ensar Fejzić

Bronzane medalje osvojili su:

  1. Kadir Ramović
  2. Nedim Bečar
  3. Emra Ramović

Podmlađena selekcija BOSNE Visoko je osvojila i jedan pehar za ekipni plasman.

Naredne aktivnosti Taekwondo kluba BOSNA Visoko jeste polaganje za više pojaseve u Brezi i Gračanici, a naredno takmičenje nas očekuje 16.11.2013 god u Mostaru pod nazivom „MOSTAR OPEN 2013“.

Završetak ove takmičarske sezone 2013. ćemo okončati sa Državnim prvenstvom koje će biti održano u našem gradu 30.11.2013. godine u KSC MLADOST Visoko.

Sva ova takmičenja su dosad ispunila očekivanja i premašila prošlogodišnje rezultate našeg kluba i postavila novi rekord u osvojenim ekipnim plasmanima i pojedinačnim rezultatima.

Ovi rezultati nam daju obavezu da još više radimo kako bi odbranili dosadašnje rezultate i postavili nove rekorde u narednoj takmičarskoj sezoni 2014.

Sportski pozdrav!

UPRAVA i predsjednik kluba BOSNA Visoko

Glavni trener EDIN KAJEVIĆ

mt_ignore: tkd 3

Proudly powered by WordPress