Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini proslavila svoj šesti rođendan

ASuBiHAsocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) osnovana je 4.11.2007. godine na incijativu njemačke fondacije Schüler Helfen Leben (SHL) sa podrškom preko 250 srednjoškolaca iz cijele BiH.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja sve srednjoškolce kao i sva Vijeća učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini, a osnovni cilj je pobošljanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja.

Kroz svoje projekte Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih sa njihovim pravima. Trudi se povećati stepen uključenosti srednjoškolaca u procesu donošenja odluka koje poboljšavaju njihov status u društvu kroz upoznavanje sa pravima srednjoškolaca i zastupanje ideja svih srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini koje doprinose poboljšanju njihovog života u zajednici.

Zadatak Asocijacije je da omogući svim srednjoškolcima podršku, posticaj i priliku da ostvare svoje ideje.

ASuBiH je punopravni član Obessu- a, Unije srednjoškolaca evropskih zemalja od 11.10.2009.
Članstvom u Obessu srednjoškolcima Bosne i Hercegovine je omogućeno da učestvuju u aktivnostima i sarađuju sa srednjoškolcima Evrope.

ASuBiH ostvaruje saradnju sa drugim omladinskim organizanizacijama u Bosni i Hercegovini i regionu.

Jedini donator je SHL koji ujedno obavlja funkciju savjetodavnog tijela.

Budući da je 4.11.2013. god. bio šesti rođendan ASuBiH-a, pogledajmo šta su joj srednjoškolci poručili:  https://www.youtube.com/watch?v=kOzEk8wjxRA

 https://www.youtube.com/watch?v=UenrIW9VxnQ&feature=youtube_gdata_player

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress