Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Senad Bilalović: “Uključivanje Preventa u privatizaciju KTK najbolje rješenje i za radnika i za Visoko”

senad bilalovic1Treća prodaja Fabrike krzna Visoko firmi Melik u vrijednosti od 505.000KM je poništena. Prodaja je osporena na osnovu zahtjeva menagmenta KTK koji je uspio isposlovati redovnim i legalnim pravnim putem, a na osnovu utemeljene žalbe i prigovora. U cijelom procesu uočene su neke proceduralne greške koje su napravljene u sudskim spisima.

“Pokušat ćemo do naredne, treće prodaje, izmiriti dobar dio duga prema banci, kako bi smo pokušali u procesu privatizacije uključiti i grupaciju Prevent te time na najbolji mogući socijalni način zbrinuti i 20 uposlenih u Krznari, te dobiti što veću zadovoljštinu. U narednim mogućim sudskim procesima (ako dođe do njih) sigurno očekujemo aktivno učešće i Preventa, ako ne bude moguće drugim postupcima Krznaru uključiti u vrlo skore objave prodaje Fabrike Regenerata, Fabrike Konfekcije i Fabrike Galanterije (sva dokumentacija je blizu realizacije). Želim istaći i da je za dobar dio parcijalne privatizacije Prevent također vrlo zainteresiran. Eventualnom uspješnom realizacijom zamišljenog riješili bi pitanje cca. 200 uposlenika KTK koje bi Prevent mogao i morao prihvatiti po privatizasijskim zakonima u sklopu prodaje – izjavio je za Visoko.co.ba direktor KTK Visoko Senad Bilalović.

Najnovijim razvojem događaja vidljivo je da borba za svaku KTK nekretninu i dalje traje uprkos mnogobrojin radničkim tužbama.

Proudly powered by WordPress