Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visokom se otvaraju vrata Azije

semir osmanagicPred općinom Visoko se otvaraju vrata Azije. Sedamsto pedeset delegata 51. “Svjetskog kongresa integralne medicine” prvi put je čulo za bosanske piramide i grad Visoko u srcu Bosne. Oranizatori Kongresa su ukazali veliku čast dr. Semiru Osmanagiću dajući mu dva termina na Kongresu za izlaganja o Bosanskoj dolini piramida, a imajući u vidu da se učesnicima Kongresa obratillo svega 3% prisutnih. 
Svjetski kongres integralne medicine je organizirao “The Open International University for Complimentary Medicines” sa sjedištem u glavnom gradu Šri Lanke Kolombu u periodu 22-25. novembra 2013. Uz podršku predsjednika države i Vlade, Kongres se održava u najvećoj dvorani u zemlji, Sirimavo Bandaranaike International Congress Hall, gdje je samo sedmicu dana prije održan samit zemalja Comonwealtha.
 
U svom izlaganju pod naslovom “Otkrivena tajna piramda” dr. Semir Osmanagić se fokusirao na enrgetske aspekte piramidalnog kompleksa u Visokom, prezentirajući rezultate mjerenja elektroinženjera i fizičara. Kontinuirano elektromagnetno i ultrazvučno zračenje frekvencije 28 kHz, zatim postojanje originane Šumanove resonance na piramidama i u prahistorijskim podzemnim tunelima od 7,83 Hz te visoka koncentracija negativnih i ona stvaraju idealne uslove za čovjekov fizički, umni i spiritualni razvoj.
Najveću pozornost delegata Kongresa privukao je ovaj govor i on je dobio i najveći aplauz na Kongresu. Nakon predavanja najviše pitanja postavljeno je upravo dr. Osmanagiću. Na kraju svojih predavanja dr. Osmanagić je uputio neizostavni poziv prisutnima da posjete bosanske piramide.
 
Osim toga, a na poziv Naučnog centra iz Singapura, pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić je bio u trodnevnoj posjeti ovoj razvijenoj državi Jugoistočne Azije. Naučni centar petomilionskog Singapura je institucija u okviru Ministarstva obrazovanja i popularna edukativna, zabavna i naučna destinacija. U njoj je 21. novembra dr. Osmanagic održao predavanje pod nazivom “Sve piramide svijeta i Bosanska dolina piramida”. Predavanju je prisustvovalo oko 90 zainteresovanih studenata, profesora i javnih radnika ovog grada-države.
 
Prisutni su sa velikim zanimanjem poslušali dvosatno predavanje direktora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u kome je data hronologija otkrića i istraživanja najvećih svjetskih piramida. Nakon predavanja prisutni su postavljali brojna pitanja te se interesovali kako doći u posjetu Visokom i Bosni i Hercegovini, odnosno kako volontirati u Bosanskoj dolini piramida. Osmanagić je bio gost i Turskog kulturnog centra u Singapuru te Turkish Airlinesa koji je bio sponzor njegovog putovanja.
Proudly powered by WordPress