Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nedim Buza donio petu pobjedu Sparsima

nedim buzaKošarkaši Sparsa su došli do pete pobjede u Ligi 12 za muškarce. Oni su večeras u Posušju porazili istoimenog domaćina rezultatom 76:69.

Juniorski reprezentativac naše države i jedan od najvećih talenata naše košarke Nedim Buza je riješio ovu utakmicu na kraju. Sparsi su gubili velikim rezultatom, ali su se onda počeli lagano vraćati. Napravili su veliku seriju poena, da bi uspjeli doći na tri poena zaostatka. Rezultat je glasio 69:66 za domaći tim, a onda je Nedim Buza pogodio dvije super bitne trice, imao jednu blokadu, a poslije toga je Aleksej Nikolić vezao četiri bacanja i Sparsi dolaze do vrlo bitne pobjede u Ligi 12. Gosti iz Sarajeva su odlično počeli. Poveli su odmah na startu sa 5:0, ali je domaćin ipak preuzeo stvar u svoje ruke i imao minimalno vodstvo. 

Prva četvrtina igre je završena rezultatom 25:23 za Posušje, da bi domaćin bolje odigrao i drugu četvrtinu. Dobili su je rezultatom 17:12 i na poluvrijeme odnijeli sedam poena prednosti. Na ulasku u posljednjih deset minuta su imali deset poena prednosti, ali ni to im na kraju nije bilo dovoljno za novu pobjedu. Najefikasniji igrač u redovima pobjednika su bili Aleksej Nikolić i Igor Josipović sa po 17 poena. Nikolić je imao i 6 asistencija i 4 skoka, dok je Josipović ubilježio 9 skokova. Na drugoj strani Ante Leko je imao 23 poena i 10 skokova, dok je Ivan Baković dodao 18 poena i 6 asistencija.

 

 
 scsport.ba/visoko.co.ba
Proudly powered by WordPress