Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Muhamed Husić (SDP): “Kako da budem u nekakvoj Komisiji kada se uopšte ne slažem sa reformom javnog sektora”

hamo komisijaMinistar privrede ZDK Muhamed Husić (SDP) imenovan je u Komisiju za praćenje Smjernica reforme javnog sektora općine Visoko. Komisiju je imenovala općinska načelnica, predsjednik iste je Vahid Hećo, a ostali članovi Đemil Ugarak, Mugdim Vranac i Amila Tekešinović. I tu ništa ne bi bilo čudno da Komisija nije oformljena, a da prethodno neko nije pitao ministra Husića da li uopšte želi biti član te Komisije. Tim povodom zatražili smo i kratku izjavu Povjerenika u OO SDP-a Visoko i aktuelnog ministra privrede u ZDK.

– “Niko me ništa nije pitao što smatram neozbiljnim. Već danas ću pismeno zatražiti da me razriješe dužnosti člana ove Komisije čija mi svrha također nije jasna. Da bih bio u nekoj Komisiji vjerovatno bih se prethodno trebao slagati sa tom referomom javnog sektora koju provodi SDA Visoko, međutim ja se ne slažem sa ponuđenim rješenjima, smjernicama ili kako to već zovu, samim tim nije mi tu mjesto. Pogrešan je stav SDA i način rada prema kojem misle da mogu redati stvari po Visokom kako oni misle da treba, Općina Visoko i javna preduzeća nisu njihovo privatno vlasništvo i njihove privatne firme, samim tim takvo ponašanje je neprihvatljivo” – izjavio je za Visoko.co.ba ministar Muhamed Husić.

Inače zadatak ove Komisije bi trebao biti da prati realizaciju Smjernica reforme javnog sektora koje je donijelo OV Visoko na svojoj 9. sjednici iz jula ove godine. 

Proudly powered by WordPress