Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jasmina Knezović, Hamza Kaplan, Salih Džafić i Edin Muzaferija novi članovi OO A-SDA Visoko

a-sda kolektivna1Kao nigdje drugo u Bosni i Hercegovini, a nakon lokalnih izbora, u Visokom se rodio jedan novi politički trend prelazaka iz stranke u stranku vođen različitim razlozima i interesima, počev od ideoloških završno sa materijalnim. To političko pomodarstvo započela je SDA nezadovoljna izbornim rezultatom i odnosom snaga u Općinskom vijeću. Drugi politički subjekti to ispočetka nisu mogli pratiti, a jedina opoziciona stranka koja je na ovu pojavu u stanju adekvatno da odgovori trenutno jeste A-SDA i njen lider Refik Kurgaš. Ove tvrdnje svakako potvrđuje i najnovije saopćenje koje smo dobili iz OO A-SDA Visoko u kojem se navodi da su od danas novi članovi ove stranke Jasmina Knezović, Hamza Kaplan, Džafić Salih i Edin Muzaferija.

a-sda salih dzaficIz najnovijeg transfera vidljivo je da su dva člana SDA promijenila ubjeđenja, a jedan od njih Hamza Kaplan ne tako davno je bio i član Izvršnog odbora SDA, dok je drugi Edin Muzaferija dugogodišnji simpatizer ove stranke. Džafić Salih je 2008. godine bio kandidat BPS-a za načelnika, a već 2012. godine pojavio se kao član SBB, po broju ostvarenih glasova vidljivo je da dobro kotira na Bučkom kraju što je vjerovatno pokušaj A-SDA da vrati pozicije u tom dijelu Visokog nakon istupanja iz stranke Nermina Sudžuke. Koliko raspolažemo informacijama Jasmina Knezović do sada nije bila član niti jedne stranke i direktorica je BTS-a u Visokom. (Bosanski Transportni Servis Visoko).

a-sda hamza kaplan

Sasvim je izvjeno da će biti veoma politički interesantno promatrati narednu godinu u kojoj nas očekuju Opći izbori, a pošto smo sa novom vlašću streteški vezani za Tursku, tim prije će biti još interesantnije jer se u Turskoj iduće godine održavaju lokalni izbori u martu, a kasnije i predsjednički izbori u augustu. Svakako je očekivati još političkih transfera.a-sda zuti

Proudly powered by WordPress