Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semko – Bios osvajač turnira Memorijal “Midhat Ahić”

semko-osvajacZavršen je još jedan novogodišnji malonogometni turnir Memorijal “Midhat Ahić”. Osvajač turnira je ekipa Semko – Bios koja je bila bolja u finalu od Doktora Čarobnjaka rezultatom 4:2. Treće mjesto ove godine je pripalo ekipi SAS Tehnica koja je u utakmici za treće mjesto savladala ekipu Caffe Harry rezultatom 7:3.

No, krenimo redom. Današnje utakmice polufinala počele su u 17 sati. Vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali su SAS Tehnic i Doktori Čarobnjaci. Bio je to susret ekipa koje su igrale prošlogodišnje finale turnira kada je slavio SAS Tehnic i osvojio turnir. Ovaj put za gol više su bili bolji Doktori Čarobnjaci i slavili su prolazak u finale rezultatom 3:2.

U drugom polufinalu koje se igralo sastale su se ekipe Semko – Bios i Caffe Harry. Uvjerljivu pobjedu slavio je Semko – Bios od 5:2 protiv vrlo dobre ekipe Caffe Harry. Nakon te utakmice bilo je jasno da veliko finale igraju Semko-Bios i Doktori Čarobnjaci.

Prije samog finala odigrana je i jedna revijalna utakmica, a potom i utakmica za treće mjesto. Za treće mjesto igrali su SAS Tehnic i Caffe Harry, poraženi iz polufinala, a slavila je ekipa SAS Tehnic rezultatom 7:3.

Na red je onda došlo i samo veliko finale, koje je bilo tim zanimljivije zato što su oba finalista imali gromoglasnu podršku navijača večeras prepunih tribina dvorane KSC Mladost. Počelo je dominacijom Doktora Čarobnjaka koja pritišću i onda u jednom kontra napadu golman Semko-Bios ekipe Amir Bekan igra rukom van kaznenog, a sudija mu pokazuje crveni karton. To je ujedno značilo i da će protivnik dvije minute igrati sa igračem više. Doktori Čarobnjaci se odlučuju na rizičan potez i igraju sa goman-igračom što je značilo da imaju čak dva igrača više u napadu od protivnika. Međutim, Semko-Bios je uspio odoljeti napadima, a onda nakon što su postali kompletni iz kontra napada prelaze u vodstvo i tim rezultatom se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu Doktori Čarobnjaci pritišću, ali golove postižu igrači Semko-Biosa koji na kraju vode i 4:1, da bi na kraju konačan rezultat finala glasio 4:2. Tako je Semko – Bios ekipa postala novi osvajač Memorijala “Midhat Ahić” te im je dodijeljen pehar za najbolju ekipu turnira uz gromoglasan aplauz i navijanje publike. Nagradu im je uručio direktor medrese Osman ef. Redžović Dženan ef. Handžić. Nagradu je primio kapiten ekipe Semko Bios Irhan Likić.

 mt_ignore: dzenan-likic

Drugoplasiranoj ekipi trofej je uručio Sead Kurtagić u ime firme Prevent, a nagradu je primio Haris Osmanović predstavnik ekipe Doktori Čarobnjaci.

mt_ignore: drugoplasirani

 Svi rezultati danas igranih utakmica:

Polufinale SAS TEHNIC 2 : 3 DOKTORI ČAROBNJACI
  SEMKO-BIOS 5 : 2 CAFFE HARRY

Utakmica za treće mjesto SAS TEHNIC 7 : 3 CAFFE HARRY

Finale DOKTORI ČAROBNJACI 2 : 4 SEMKO-BIOS

U poluvremenu finala dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince turnira. Za najboljeg golmana proglašen je Amir Bekan iz Semko-Bios kome je nagradu uručio Mirzet Hodžić u ime Sarajevo Osiguranja.

mt_ignore: amir-bekan

Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira je igrač SAS Tehnica Nermin Kahvedžić, a u njegovo ime je nagradu primio predstavnik ekipe Dženan Muminović, nagradu je uručio ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Muhamed Husić.

mt_ignore: husic-muminovic

Za najboljeg igrača proglašen je Adnan Hodžić iz Semko Bios, a njemu je nagradu uručio nekadašnji kapiten NK Bosna Vejsil Ašlama.

mt_ignore: hodzic-aslama

Uručena je i nagrada za trećeplasiranu ekipu turnira SAS Tehnic, a nagradu je predstavniku ekipe uručio Ivica Pekić.

mt_ignore: pekic-muminovic

Nagradu “Memorijal Midhat Ahić” ove godine osvojila je ekipa Caffe Sound, a njihovom predstavniku Faruku Drugoviću nagradu je uručio sin rahmetli Midhata Ahića, Jasmin Ahić.

mt_ignore: ahic-sound

Više slika sa turnira pogledajte na našoj FACEBOOK STRANICI.

Proudly powered by WordPress