Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odbijen prijedlog za stečaj JKP “Gradska groblja”

gradska grobljaNakon zahtjeva direktora JKP “Gradska groblja” Visoko za pokretanje stečajnog postupka u ovom javnom preduzeću i nakon što su vijećnici OV Visoko na posljednjoj sjednici usvojili isti, kako saznaje Visoko.co.ba sud je odbio ovaj prijedlog. Ispočetka je bilo nezamislivo da neko, pa tako i ova SDA može srušiti Asmira Hodžića, ali su nas uvjerili u suprotno i to su uradili sa nevjerovatnom lakoćom i tako poslali jasnu poruku da nema nedodirljivih. Istina, u javnim istupima bilo je naznaka da neki direktori javnih preduzeća neće doživjeti Novu godinu na svojim pozicijama, ali ipak su u 2014. dočekali na pozicijama na kojima jesu već dugi niz godina.

Najavom i početkom realizacije reforme javnog sektora od strane SDA u javnost su izašli podaci o problemima sa kojima se suočava JKP “Gradska groblja”, o čemu je dijelom javnost upoznata i objavljivanjem dužnika za porez, a nekoliko mjeseci kasnije nakon imenovanja novog Nadzornog odbora i žučnih rasparava na sjednicama OV Visoko desilo se i to da su svi saglasni sa stečajem sa kojim se eto ne slaže sud u Zenici, bez obzira što su prethodno sa stečajem bili saglasni i menadžment “Gradskih grobalja” i reformatori.

I dalje ostaje interesantno za analizirati kako je to svih prethodnih godina usvajan izvještaj o radu ovog javnog preduzeća kao i svih ostalih preduzeća, ako znamo da su tada vijećnici bili i glasali ZA upravo ovi koji danas misle drugačije. Pamtimo i druge slične situacije kao u slučaju Visokogasa i Veterinarske stanice. Očito je da se neke stvari i interesi mijenjaju, a sada ostaje da sačekamo i vidimo da li su direktor i reformatori razmišljali o tome šta ako sud eventualno odbije prijedlog o stečaju, odnosno da vidimo koji su njihovi naredni potezi.

Proudly powered by WordPress