Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko i piramide popularniji nego ikad u Hrvatskoj i Sloveniji

predavanje pir2Na kraju januarske turneje po Hrvatskoj i Sloveniji, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić posjetio je 25. januara 2014. istarski Buzet i glavni grad Hrvatske Zagreb.

Prvo Osmanagićevo predavanje u jednom od najmanjih hrvatskih gradića Buzetu privuklo je rekordnih 120 posjetilaca. Oni su s velikom pažnjom odslušali trosatno predavanje u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, koje je bilo organizator prezentacije pronalazača bosanskih piramida.

Udruga za promicanje duhovnih vrijednosti “Weglow” pozvala je Osmanagića, kojeg su najavili kao “autora jednog od najvećih otkrića u historiji”, u svoje prostorije na zagrebačkom Velesajmu da o fenomenu piramida govori kroz dimenzije energija, duhovnosti i liječilišnog aspekta. Uprkos hladnom i snježnom vremenu u Zagrebu dvorana je bila premala za sve zainteresirane za ovu tematiku.

Uporan i naučno otvoren pristup projektu istraživanja Bosanske doline piramida daje svoje plodove. U ovom trenutku Visoko i Bosanska dolina piramida su popularniji nego ikada u dvije susjedne države, Slovenijii i Hrvatskoj.

Proudly powered by WordPress