Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Da znaš volim i ja Tebe i hvala Ti što si stvorio ovako dobre ljude oko mene”

Visoko.co.ba 2014Koncert Frenkia, Kontre i Shtuke uz MC Midu i DJ Elija desio se sasvim spontano i neočekivano u pravom trenutku i na pravom mjestu. Tačno prije mjesec dana čuo sam se sa Frenkiem i onako usput smo dogovorili da napravimo koncert u Visokom. Želja mi je bila da Visokom kao vlasnik Visoko.co.ba taj koncert poklonim, tek toliko da izvan visočkih granica ljudima pokažemo da nismo baš svi mi u Visokom isti. Još slučajnije nekako je bilo kad sam rekao Nusretu Smajoviću da sam dogovorio sve to sa Frenkiem i da želim da to bude besplatan koncert samo za posjetioce našeg portala kojem treba dati neko ime i razlog zbog kojeg pozivamo ljude, a on predloži da se događaj zove po jednom stihu iz Frenkieve pjesme “Revolucija kroz zvučnik”. Tada nismo ni slutili da će za mjesec upravo iz Tuzle odakle je Frenkie da krene jedna druga revolucija koja se proširila i na ostale gradove i gradske trgove.

Baš kao što smo 1992 gledali Zvornik i Višegrad i naglas govorili, “ma neće kod nas” tako smo dva dana ranije gledali Tuzlu pa Sarajevo. Na dan zakazanog koncerta protesti su se desili i u Visokom. Odmah da razjasnimo i tu jednu stvar. Nikakve veze kao Visoko.co.ba nemamo sa organizacijom protesta u Visokom, ali ih podržavamo, a zbog eventualne lakše komunikacije pošto većina onih kojima je dobro i koji su uvalili svoje guzove na budžet ili imaju namjeru smatra da je previše slučajnosti u tome da baš Frenkie iz Tuzle dođe na dan protesta u Visoko i održi koncert i ako ima poltrona koji razmišljaju na taj način, evo prihvatamo i tu kvalifikaciju. Mi smo organizatori protesta i šta sad!? Podržavamo svaku parolu i svaku izgovorenu riječ svakog demonstranta. Ne podržavamo nasilje, i uništavanje imovine i šta je sad tu sporno? Cijelo vrijeme pokušavali smo držati ovaj naš privatni party dalje od politizacije, zamišljen je bio kao odrađivanje malog duga prema našim posjetiocima, obzirom da zbog političkog ambijenta nismo uspjeli organizovati proslavu naše petnaestogodišnjice koja je bila prošle godine. Koliko smo u tome na kraju uspjeli neka svako tumači na svoj način, naša je namjera bila da uz jedinog sponzora kojeg smo imali Galeriju Kovo počastimo Visoko sa jednim koncertom drugačijim od visočke svakodnevnice.

Visoko HVALA TI ! Nas 800 u diskoteci Puls pokazalo je da nas ima, da smo ravnoteža prijeko potrebna ovom gradu u borbi protiv jednoumlja. Da Visoko poštuju i izvan njegovih granica pokazao je i značajan broj naših gostiju novinara, muzičara i filmskih radnika iz Sarajeva, a bilo je istomišljenika i iz Breze, Kaknja, Ilijaša, Zenice … Posebno bih htio istaći i odličnu saradnju prilikom organizacije ovog događaja sa dva prijateljska medija iz Visokog TV Vinet i VisokoIN.

Jedno veliko HVALA i Galeriji Kovo koja nam je jedina pomogla partnerski i sponzorski da ovaj koncert bude jedna lijepa uspomena onima koji će sutra biti neko novo i bolje Visoko ili neki novi demonstranti koji će bacanjem jaja, kivija i paradajza na zgradu Općine iskazivati svoju građansku neposlušnost.

HVALA svima u ime Redakcije Visoko.co.ba koje smo pozvali i koji su bili večeras na ovom koncertu i HVALA svim članovima Visoko.co.ba od Marjana Hajnala u Izraelu do Belme Kahvić kao najmlađe novinarke koji čuvaju obraz novinarstva i ponosa u Visokom.

(Fotogaleriju Almina Tabaka možete pogledati na našem FB Pageu na ovom linku: https://www.facebook.com/visokocoba)

Proudly powered by WordPress