Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Policija otkrila počinioca lažne dojave o podmetanju eksplozivne naprave

Dana 28.01.2010. godine, Policijska stanica Visoko je putem mobilnog telefona obaviještena da je u mjestu Goruša, općina Visoko, u firmi “Prevent”, postavljena eksplozivna naprava. Od strane službenika uniformisane policije, uz prisustvo pripadnika službe hitne pomoći Doma zdravlja Visoko kao i pripadnika vatrogasne jedinice, izvršena je evakuacija radnika navedene firme kao i firme “KTK” Visoko. Izvršenim pregledom, od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Postupajući po navedenom događaju, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu poduzimali operativne mjere i radnje te prikupljali informacije i materijalne dokaze u cilju dokumentovanja naznačenog krivičnog djela. Operativnim radom na terenu, obavljenim izjavama, te određenim provjerama kod oficijelnih mobilnih operatera u BiH, došlo se do podataka i informacija koje su ukazivale na izvršioca ovog krivičnog djela a radilo se o licu O.N. iz Visokog. Nakon što je navedeno lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko nad istim je zavedena kriminalistička obrada i tom prilikom isti je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela Kantonalnom tužilaštvu Zenica će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica O.N., rođenog 1956. godine, iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje iz člana 347. KZ FBiH.

 

 

URED  POLICIJSKOG KOMESARA

Proudly powered by WordPress