Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nadzornom odboru, predstavniku Općine i notaru nije dozvoljeno da održe sastanak u krugu preduzeća

jkp visocica strajkLudilo oko dešavanja u JKP “Visočica” Visoko se nastavlja. Prvo najava smjene direktora, zatim sjednica OV Visoko na kojoj direktor podnosi usmenu ostavku, a onda promjena imena preduzeća, proširenje djelatnosti i adrese istog. U međuvremenu prepucavanja oko toga da li ima dovoljno vode na Vrutku ili nema, prezentacija rezultata u Sarajevu, pa u Visokom i nagli zaokret, odjednom to više nije priča za partnere iz Turske nego predlažemo projekte potencijalnim investitorima. Negdje u pauzama svega pomenutog zavrnu nam krug kroz grad uposlenici “Visočice” trubeći, ponajviše ispred Općine u znak protesta i blažeg oblika štrajka. Nakon svega dobijemo i pokoje nepotpisano saopćenje Sindikata, dok direktor Ermin Dlakić po nalogu Nadzornog odbora ne smije da daje izjave. Međutim, kada taj Nadzorni odbor uz predstavnika Općine i notara pokuša da uđe u krug preduzeća i održi Skupštinu te sprovede odluke OV Visoko sa posljednje sjednice na kojoj je direktor podnio usmenu ostavku, onda oni budu osujećeni u svojoj namjeri pa se moraju vratiti u zgradu Općine da to urade tamo, ali naravno bez prisustva direktora.

Osnivač naravno uradi što je namjerio, a eventualni budući scenario je tužba od strane direktora JKP “Visočica” Visoko i Sindikata preduzeća prema osnivaču. Regularni mandat Ermina Dlakića ističe u septembru, dok se on grčevito bori da dokaže ispravnost svojih stavova i ostane u “životu” do kraja mandata čekajući ishod Općih izbora i novu raspodjelu političkih karata, aktuelna vlast želi da ga smjeni prije isteka mandata ukazujući javnosti na nezakonite radnje unutar ovog javnog preduzeća, ali još uvijek bez konkretnih dokumenata.

Šupački mediji, tvorci kompletne smutnje nastale među Visočanima od 14.11.2012.godine do danas čuvaju jednu ili drugu stranu i paze da se ne zamjere nikome u nadi da će dobiti još pokoju mrvicu za svoje sramotno i podaničko izvještavanje o svemu. Građani Visokog i krajnji korisnici usluga ovog javnog preduzeća, ako hoćete i birači, žele da imaju pitku i bakterijološki ispravnu vodu, redovan odvoz smeća, a svakako, ko god novi dođe ili ostanu ovi stari, naći će sebi načina da malo pomiješa državno i privatno u interesu samog sebe.

Proudly powered by WordPress