Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirsad Kebo: Visoko ima sve preduvjete za uspješan i brz razvoj

Ističući kako je Visoko jedna od onih sredina u BiH koja ima sve preduvjete za brz i značajan razvoj, dopredsjednik FBiH, Mirsad Kebo se obratio novinarima u zgradi Općine Visoko. Kebo je naglasio svoje  uvjerenje kako Visoko, ako predgrađe Sarajeva, može brže i bolje da povrati svoj prijeratni ugled, u odnosu na neke druge dijelove BiH.

Dopredsjednika FBiH, primio je načelnik Općine Visoko Munib Alibegović sa saradnicima te su ovaj susret iskoristili za kraće upoznavanje o trenutnim privrednim i socijalnim uvjetima života stanovnika Općine Visoko.

„Kroz prolazak koridora 5C, Lepeničke petlje i privrednog razvoja, želim naglasiti zaista na potrebu razvoja turizma na ovom širem području. Podržavam sve napore koji se čine u Visokom da se iskoristi traganaje naučnim metodama za istinom za ono što se daleko prije nas dešavalo na ovom prostoru.“ –izjavio  je Kebo pred okupljenim novinarima.

Jedan od razloga dolaska dopredsjednika Kebe u Visoko je i posjeta nekadašnjem gigantu, Kožarsko tekstilnom kombinatu KTK Visoko i upoznavanje sa stanjem u ovom preduzeću.

„Država bez obzira na recesiju, krizu i probleme sa punjenjem budžeta, mora naći načine da ubrizgava sredstva u one dijelove proizvodnje sa čijim je proizvodima moguće izaći na strano tržište. Ovo je primjer kako je Visoko jedna od općina koja ima najveći izvoz u FBiH, što smatram jedinim načinom za izlazak iz stanja recesije i krize, uđemo u stanje stagnacije i očekivanog napretka.“ – izjavio je Kebo.

Nakon boravka u zgradi Općine Visoko i obilaska Centra za pružanje usluga građanima kao jednog od primjera uspješne provedbe novih rješenja za efikasnu i učinkovitu lokalnu administraciju, Mirsad Kebo je posjetio KTK Visoko, gdje će razgovarati sa v.d direktora Asmirom Hodžićem i predstavnicima sindikata ovog  preduzeća.

Proudly powered by WordPress