Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Omladinac u serijalu “Fenomen fudbala”

spursi kosevoProdukcijska kuća “Refreash” iz Sarajeva počela je sa snimanjem serijala “Fenomen fudbala”, koji govori o nogometu kroz historiju u BIH, ali i regionu. U ovom projektu, koji će imati deset epizoda, učestvuju dokazani filmski radnici Ademir Kenović, Srđan Vuletić i Pjer Žalica. Tako će se u filmu naći brojne ličnosti od Alije Brace Hadžiosmanovića, Safeta Sušića, Predraga Pašiča, Ivice Osima, Davora Šukera, Zlatka Zahovića do Zlatana Ibrahimovića. U četvrtak je Srđan Vuletić snimao dio o Aliji Hadžiosmanoviću gdje su gostovali i porječanski Spursi .

“Nemam riječi kojima bi opisao koliko smo počastvovani i fascinirani, ali najviše zahvalni Braci na pozivu da budemo u ovom nevjerovatno velikom filmskom serijalu. Jednostavno ne mogu izraziti riječima divljenje i zadovoljstvo koje osječamo svi zbog snimanja. Ovo je veliko priznanje za NK Omladinac. Vuletić mi je rekao da će se film početi prikazivati na tv stanicama pred početak Mundijala i željno očekujemo epizodu u kojoj će se pojaviti dio našeg treninga koji smo snimali, ali kad shvatimo da će možda naredna scena biti o Zlatanu Ibrahimoviću ili Davoru Šukeru zaustavlja se dah” – rekao je za Visoko.co.ba Tarik Agić trener ekipe.

Ovom prilikom najavljujemo i prvo kolo lige KS gdje Omladinac gostuje kod Novog Grada, a ovog vikenda u generalnoj probi Spursi su savladali ekipu 7.april  sa 7:0 (Amar Genjac 2,Eldin Planinčić 2,Benjamin Korora,Hamdija Suljić,Ahmed Begović).

Proudly powered by WordPress