Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halim Zukić i najodaniji saradnici iz OO SDA Visoko donijeli sreću Vayselu Tiryakiau

sda altindagPredsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić u društvu svojih najodanijih saradnika otputovao je u Tursku s ciljem davanja podrške na lokalnim izborima načelniku bratske općine Altindag. Prema prvim nezvaničnim rezultatima do sada prebrojanih glasova danas održanih lokalnih izbora u Turskoj, za mjesto gradonačelnika u 30 velikih gradova Turske u vodstvu je Stanka pravde i razvoja (AK Parti) sa osvojenih 24 gradonačelničke pozicije, dok je najjača opoziciona Republikanska narodna partija (CHP) izborila četiri gradonačelničke fotelje.

Kako saznajemo od našeg specijalnog dopisnika iz Istanbula visočka delegacija je bila sretna za Vaysel Tiryakia koji je obnovio mandat načelnika.

Kandidati vladajuće AK Partije prema do sada prebrojanim glasovima, vode u utrci za pozicije gradonačelnika u Istanbulu, Adani, Ankari, Antaliji, Bursi, Denizliju, Erzurumu, Eskisehiru, Gaziantepu, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Samsun, Sanliurfi, Tekirdagu, Trabzonu i drugim.

Najjača opoziciona CHP partija u vodstvu je u utrci na gradonačelnike u Izmiru, Mugli i još dva grada. Partija BDP u vodstvu je u Diyarbakiru.

Proudly powered by WordPress