Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BBI Real Estate i Suša Commerce dva najozbiljnija potencijalna kupca Veme

velepromet vemaKako saznaje Visoko.co.ba rok za prodaju RK Vema prolongiran je za još sedam dana, tako da će se trka sa vremenom između novog vlasnika i stečaja nastaviti do 28.04.2014.godine. Najozbiljniji potencijalni kupci trenutno su SUŠA Commerce d.o.o. Visoko i BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo. Vlada ZDK i dio obespravljenih radnika Veleprometa-maloprodaja se nadaju kako će se ipak postići dogovor o prodaji, dok manji dio iščekuje stečaj i tu vidi svoj interes.

Ovih dana intezivirani su sastanci svih zainteresovanih strana, od potencijalnih kupaca, advokata do nadležnog ministarstva. Vjerujemo da ishod cijele priče sa sretnim završetkom po njih isčekuju i oni koji su opustošili Velepromet-maloprodaju u zadnjih 20 godina, baš kao i oni koji su pod sumnjivim okolnostima kupovali nekretnine i posjede od Veleprometa-maloprodaje u nadi da Vema nikad neće biti prodata i da istina neće isplivati na vidjelo.

U svakom slučaju, ukoliko aktuelna Vlada ZDK sa nadležnim ministarstvom privrede uspije pozitivno riješiti simbol propadanja Visokog nakon rata i od ruševine koja podsjeća na dane ponosa i slave visočke trgovine napravi neki novi i moderan objekat, to će zasigurno biti jedan od simbolično najznačajnijih poteza nakon rata ka uspostavljanju nekih novih i drugačijih vrijednosti u Visokom.

Proudly powered by WordPress