Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pozovite donatorski broj za malu pomoć koja donosi velike rezultate

XXL Basket

Nakon teksta koji je vaš portal objavio o stanju u Košarkaškoj školi “XXL Basket”, zbog čega vam dugujemo ogromnu zahvalu, pokrenula se ogromna lavina podrške, koja je dovela do uključenja mnoštva naših trenutnih i bivših članova u restrukturiranje i obnovu rada naše škole, koja je bila u katastrofalnom stanju.

Naime, naša škola je prestala sa radom prošle godine, sa zvaničnim zaključkom da se trebaju čekati “neka bolja vremena” kako bi se ponovo vrata naše škole otvorila prema svim mladim ljubiteljima košarke. Na kraju te godine ustanovili smo dug koji je iznosio 2.190 KM, prema mnogim instancama, koji je napravljen u proteklom periodu rada škole, zbog lošeg načina upravljanja, iz čega je uslijedilo da škola treba ogromne promjene da bi nastavila rad sa mladima. Poslije članka objavljenog na vašoj stranici, mnogo naših članova se javilo u znak podrške, nudeći svoju pomoć, što nas je iz situacije katastrofe dovelo u neku normalnu, te rezultiralo stvaranjem koordinacijskog tijela koje će raditi na sanaciji štete i rekonstruiranju škole, od upravnih tijela do samog rada.
Ubrzo je uslijedila opsežna akcija sakupljanja sredstava za povrat duga, što je prioritet ovog koordinacijskog tijela, te je nakon dvadesetak dana prvi dio duga, u iznosu od 1.122,48 KM, uspješno skupljen, uz pomoć donatora kojima se ovim putem najljepše zahvaljujemo za svesrdnu podršku u najtežim trenucima.

Sa zaključkom da je prvi dio akcije uspješno realizovan, koordinacijsko tijelo je startalo sa programom za realizaciju drugog dijela akcije te samu integraciju košarkaške škole u društvenu zajednicu, a planirano je da se nastavi sa potraživanjem novih donatora za otplatu duga, te stvaranje donatorskog broja pri BH Telecomu, za pomoć XXL Basket-u, kao i izrada projekata za ljetni period i novu sezonu u kojoj bi košarkaška škola trebala da zvanično, restruktuirana, započne sa radom. Međutim, ponovno u toku ove akcije nastaju novi problemi sa nemogućnošću daljnjeg prikupljanja sredstava kako bi se druga polovica duga vratila, zbog čega je XXL Basket ponovno na mrtvoj tački, a sa približavanjem datuma za isplatu duga stvari postaju sve teže.

No, unatoč svemu ovome, naše koordinacijsko tijelo ne odustaje od svoje nakane, radeći i dalje svesrdno na ovom projektu, a kako bismo uspješno dovršili taj projekat molimo vas, dragi naši članovi, sugrađani i prijatelji da nam pomognete u ovom periodu koji predstoji, u kome je potrebno skupiti sredstva za otplatu duga.

Uplate je moguće izvršiti na žiro-račun našeg udruženja: 3385702200055817, a mnogo lakši način je poziv na donatorski broj 090-292-097, čime donirate 3 KM za pomoć košarkaškoj školi, koja je odgojila mnoge generacije i proizvela neke od kvalitetnijih košarkaša na današnjoj košarkaškoj sceni Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da ćete nam izaći u susret i ovoga puta, te se unaprijed zahvaljujemo svima onima koji će se priključiti ovoj akciji, kao i onima koju su to već učinili na razne načine, te se iskreno radujemo danu kada ćemo moći proglasiti da je Košarkaška škola “XXL Basket” Visoko, zvanično izašla iz krize i “stala na čvrste noge”.

 

Srdačni sportski pozdravi.

Proudly powered by WordPress