Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Karte za „Prljavo kazalište“ i na www.kupikartu.ba

Zbog velikog interesovanja fanova grupe „Prljavo kazalište“ koji ne žive u Sarajevu, ulaznice za dva predstojeća, sarajevska koncerta ove grupe se sada mogu kupiti i putem web portala www.kupikartu.ba. Na ovaj način do ulaznica u pretprodaji, onih po nižim cijenama, mogu doći svi oni koji žele prisustvovati martovskim koncertima „Prljavog kazališta“, a iz nekog razloga ne mogu doći do prodajnih mjesta u Sarajevu.

Podsjećanja radi, grupa „Prljavo kazalište“ održat će u petak 19. i subotu 20. marta dva uzastopna koncerta u „Domu mladih“ u Sarajevu. Bit će to svojevrsne reprize koncerta kojeg su u augustu 2009. godine, nakon što u Sarajevu nisu nastupali skoro 10 godina, održali u „Domu mladih“ u sklopu „Music Stagea“ – after partya Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice za ove koncerte se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 15 KM, dok će na dane koncerata cijena karata biti 20 KM. Osim putem portala www.kupikartu.ba, ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima koja se nalaze ispred „Doma mladih“ i Sarajevske tržnice.

Grupa “Prljavo kazalište“ osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Do danas su izdali 13 studijskih albuma, 6 live albuma, 5 kompilacijskih albuma, 3 singla, 6 video zapisa, a osvojili su i tri hrvatske diskografske nagrade „Porin“. Za ovu grupu, koja na sceni egzistira preko 30 godina, definitivno se može ustvrditri da je jedan od najznačajnijih muzičkih fenomena sa prostora ex. Jugoslavije.

Proudly powered by WordPress