Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OŠ Kulin ban dobila računarsku opremu iz UG Pomirenje Zenica

Članovi udruženja  „Pomirenje“ iz Zenice danas su dostavili računarsku opremu u Osnovnu školu Kulin ban u Visokom. Radi se o opremi koja je nedostajala  u toku nastavnog procesa ovoj školi, a  rezultat je saradnje ove škole i udruženja građana Pomirenje iz Zenice – istakla je direktorica škole Habiba Efendira.

„Zaista se uime učenika i nastavnog osoblja ove obrazovne ustanove zahvaljujem na donaciji koju smo danas primili. Ovi će računari, laptop, skener i druga računarska pomagala unaprijediti nastavni proces, poboljšati uslove rada. Ovo je nastavak saradnje u zadnje tri godine koju ova škola ostvaruje sa udruženjem „Pomirenje“ iz Zenice jer smo imali još nekoliko uspješnih akcija“ – izjavila je za Radio Q, Habiba Efendira.

Donacija u OŠ Kulin ban stigla je i zahvaljujući radu koordinatora uvog Udruženja za Visoko  Jasmine Lemeš, koja najavljuje još akcija koje će pored ove škole biti usmjerene i na ostale škole na području Visokog, koje imaju potrebu za podrškom i nekim vidom pomoći. Prema njenim riječima OŠ Kulin ban je prva reagovala na moguću saradnju, a u obzir su uzeti i pokazatelji o kvaliteti i dugoj historiji ove obrazovne ustanove.

UG „Pomirenje“ iz Zenice je pravni nasljednik Humanitarne organizacije „Professional International“ koja na prostoru BiH djeluje već 11 godina.

„Jedan dio rada ove organizacije je bavljenje humanitarnim radom. Mi smo danas odabrali školu Kulin ban u Visokom kao jednu od škola, što ne znači da se nećemo opet pojaviti ovdje ili u nekoj drugoj školi. Nadamo se da će ta saradnja potrajati „ – izjavio je za Radio Q Nurudin Imamović stručni saradnik  u udruženju.

Kako je naglasila direktorica škole Habiba Efendira, ističući planove ove škole,  uskoro će početi projekat saradnje sa jednom osnovnom školom u Belgiji koji će se prije svega bazirati na razmjeni iskustava u procesu devetogodišnjeg obrazovanja, kao i razmjeni učenika.

 

Proudly powered by WordPress