Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečani koncert u Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smajlović“ – Džinalić Amina proglašena učenikom generacije

visoko.co.baU prostorijama Osnovne muzičke škole „Avdo Smajlović“ održan je svečani koncert u povodu proglašenja učenika generacije. Kroz odličan program na svečanoj priredbi učenici ove škole predstavili su svoj trud i rad kao i znanje koje su stekli svirajući instrumente koje vole. Na početku programa prisutnim se obratio direktor škole, Armen Škobalj, a zatim su scenu preuzeli učenici u čijim izvedbama su gosti uživali.
Kroz svoje izvedbe, predstavili su se:
– Džafo Emina
– Dedić Mirnes
– Vračo Nejra
– Vranac Jasmin
– Purišević Naida
– Čelik Vedin
– Džinalić Amina
– Karavdić Hana
– Hodžić Alija
– Jamaković Ema
– Bisić Lamija
– Šabanović Rejha
– Balešić Ajna
– Žalica Ivana
– Mušinbegović Aida
– Resulović Amila
– Vračo Velida

Ove godine je ova škola ostvarila zapažene rezultate na raznim takmičenjima, pa su tako nakon muzičkog programa ove svečanosti dodijeljene diplome učenicima za ostvarene rezultate na kantonalnim i federalnim takmičenjima, ali i međunarodnom takmičenju održanom u Ugljeviku.
I na kraju, za ovu školsku godinu, na osnovu odličnog uspjeha i postignutih rezultata na različitim takmičenjima, za učenika generacije je proglašena Džinalić Amina.
Ona je sretna dobitnica Johann Strauss stipendije 2014. od udruženja iz Njemačke, a koja će biti dodijeljena u oktobru mjesecu ove godine.
Direktor škole, Armen Škobalj, je u razgovoru sa nama rekao svoje utiske o upriličenoj svečanosti, ali i učenicima: „S obzirom na velike mjere štednje u kantonu, i također zbog stanja u kantonu i cijeloj Bosni i Hercegovini, željeli smo prirediti skromnu svečanost za naše učenike i goste. Ova generacija je jako dobra i uspješna kao i sve prethodne generacije.
Budući da smo imali proljetni raspust, a onda smo sa nastavom pauzirali desetak dana zbog nevremena, opet smo jako zadovoljni postignutim rezultatima naših učenika.“

Redakcija Visoko.co.ba ovim povodom cijelom osoblju škole, kao i svim učenicima i roditeljima, čestita na odličnim uspjesima i svim ostvarenjima učenika škole.

Cijelu fotogaleriju sa ove manifestacije možete pogledati na našem Facebook portalu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152852937101102.1073742099.205779381101&type=1

Proudly powered by WordPress