Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osnovano Udruženje navijača FC Barcelona u BiH

U prostorijama Sport Centra u sarajevskoj Zetri, u subotu je održana Osnivačka skupština Udruženja navijača FC Barcelona u Bosni i Hercegovini. Sastanak i osnivačku skupštinu je organizovala facebook grupa “FC Barcelona – Bosnia“ (http://www.facebook.com/barcabosnia).

“Inicijativa za osnivanje fan kluba u našoj zemlji prisutna je nekoliko godina, ali nikada nisu napravljeni neki konkretni koraci da se to uradi, iako je to često bila tema rasprava, kako na facebook grupi “FC Barcelona – Bosnia“, tako i po forumima gdje su se okupljali simpatizeri Barce. U Sport Centru se napokon prešlo s riječi na djela”, kazao je Senad Hajlovac, prvi predsjednik Udruženja navijača FC Barcelona u Bosni i Hercegovini.

Ovom sastanku prisustvovali su Dino Konaković, direktor Sport Centra i komentator Marjan Mijajlović. Skupštinu čini deset članova a to su: Sanela Brzika, Emir Burić, Admir Ćorović, Jasmin Dragunić (Visoko), Senad Hajlovac (Visoko), Edin Kurspahić (Visoko), Sanjin Sijamija, Jasmin Skuha, Mirza Ustalić te Jasmin Hadžiahmetović. Za predsjednika ovog udruženja izabran je visočanin Senad Hajlovac, a za sekretara Jasmin Hadžiahmetović.

Hajlovac je dodao da Udruženje planira u što skorijoj budućnosti napraviti članske karte za sve oni koji budu željeli postati članovi fan kluba, a o proceduri dobijanja članskih karata više informacija može se pronaći na Facebook grupi “FC Barcelona – Bosnia“.

Planira se u okviru udruženja organizovati zajedničko gledanje utakmica Barcelone u prostorijama Sport Centra. Osim tih u okviru udruženja biće i ostalih aktivnosti, a između ostalog i kupovina originalnih rekvizita, te mogućnost kupovine ulaznica i organizovanog odlaska na neku od utakmica FC Barcelone.

U toku je registracija ovog fan kluba, kako kod domaćih institucija, tako i kod zvaničnika FC Barcelone. Sjedište ovog fan kluba je u Sarajevu. Sve informacije oko učlanjenja i organizovanih aktivnosti moći ćete saznati na http://www.facebook.com/barcabosnia ili na mail: barcabosnia@gmail.com.

Proudly powered by WordPress