Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Preživjeli iz 1995. će uvesti kolonu u Potočare

baner mm2013Hamdija Fejzić, vođa Marša mira sa članovima pododboro za organizaciju “Marša mira 2014” danas je obišao najugrožrnije djelove trase kudace se kretati kolona.

“Imali smo problema zbog klizišta, imali smo dva porušena mosta. Njih smo već završili i sanirali. Uglavnom, trasa je spremna”, kazao nam je Fejzić, koji navodi da će učesnici i ove godine noćiti u naselju Liplje kod Zvornika i mjestu Mravinjci kod Konjević-Polja. Dolazak kolone u Memorijalni centar Potočari je planiran 10. jula u 17 sati, gdje će učesnici Marša pomoći pri iznošenju tabuta žrtava genocida.

Noveo je jednu od novina u organizaciji, ove godine ćemo veću pažnju posvetiti onima koji su preživjeli marš smrti 1995. godine i koji sada učestvuju. Oni će biti posebno označeni i imat će iste majice. Mi ćemo pokušati da oni budu na čelu kolone i da oni prvi uđu u Memorijalni centar Potočari, kazao je Fejzić.

Fejzić je pozvao sve novinarske ekipe da se na vrijeme, a najkasnije do ponedeljka 7. jula do 16.sati prijave za učesce na maršu press-centru koji će ove godine biti zadužen za svu pomoć novinarima u toku marša.

Za tu priliku je aktiviran e-mail: marsmira2014@gmail.com ili na telefon 066/654-194 pres centar.

Blagovremenom prijavom novinarske ekipe dobit će kartice sa posebnom oznakom i posebne uslove za neometanje u izvršavanju novinarskih zadataka i nesmetano prisustvo press konferencijama.

Press služba MARŠ MIRA 2014

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress