Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Da, napustio sam Klub vijećnika SDA i prelazim u Nezavisni klub vijećnika, uskoro ću o razlozima te odluke zvanično informisati javnost”

faruk ihtijarevic1U telefonskom razgovoru za Visoko.co.ba Faruk ihtijarević nam je potvrdio da kao vijećnik napušta Klub vijećnika SDA, ali ne i stranku SDA i da prelazi u Nezavisni klub vijećnika gdje se već nalazi Elvir Špiodić koji je odmah nakon implementacije lokalnih izbora napustio A-SDA. O razlozima napuštanja stranke sa kojom je ostvario mandat u OV Visoko nakon lokalnih izbora 2012. godine Ihtijarević nije htio konkretno da govori, ali je sasvim izvjesno da sve ima veze sa posljednjom sjednicom OV Visoko i onim što se dešavalo nakon nje, a navodno se radi i o nekim disciplinskim mjerama sa kojim nije mogao složiti. Faruk ihtijarević kao vrhunski sportista, reprezentativac Bosne i Hercegovine i neko ko je započeo karijeru u NK Bosna, a kasnije nosio dresove raznih klubova, između ostalih i FK Sarajevo i FK željezničar je zasigurno sportska živa legenda Visokog. Njegov sportski duh, način života i razmišljanja vjerovatno je bio u suprotnosti sa svim političkim prljavštinama koje se dešavaju u Visokom već izvjesno vrijeme. Kratko nam je rekao da će se uskoro obratiti javnosti zvaničnim saopćenjem za javnost jer osjeća potrebu prije svih prema onima koji su glasali za njega na lokalnim izborima, a nakon toga i svim Visočanima koji kao i on žele samo dobro ovom gradu. Nije želio da komentariše informaciju o tome da su još dva vijećnika OO SDA Visoko napustila ovu stranku, jer kako kaže svako ima svoje razloge. Podsjećamo Ihtijarević je na prošlim lokalnim izborima kao 15-i na listi SDA u konačnom zbiru glasova završio na sedmom mjestu sa ukupnih 823 osvojena glasa ili 12,8%. Svako u Visokom zna da se radi o časnom i poštenom čovjeku, sportašu koji je možda čak i više cijenjen u sarajevskim sportskim krugovima nego u vlastitom gradu.

Navodno OO SDA Visoko su napustili i Adnan Frljak te Aida Zerdo, razloge njihove ovakve odluke ne znamo, ali znamo da im je ovo drugi prelazak iz jedne u drugu političku opciju. Adnan Frljak je bio na “Listi za Visoko” koju je predvodio bivši načelnik Munib Alibegović, nakon čega je prešao u SDA gdje se također nije zadržao dugo pa je sada u Nezavisnom klubu vijećnika, tako da možda možemo očekivati do kraja mandata 2016. da se okuša u još nekim strankama. Aida Zerdo je trenutno zamjenica predsjedavajuće Kolegija OV Visoko, mandat je ostvarila kao kandidat na listi A-SDA, međutim kako smo ranije pisali bila je ucjenjena radnim mjestom pa je zbog toga prešla u SDA, da bi evo nakon nešto manje od dvije godine obukla i treći dres, ovoga puta od Nezavisnog kluba vijećnika koji je očito pod kontrolom aktuelne načelnice koja ovim gestovima vjerovatno pokušava napraviti novu većinu u OV Visoko nešto slično kao što je uradio Munib Alibegović kada je bio u istoj situaciji i odnosima sa tadašnjim Izvršnim odborom stranke koja godinama unazad vlada u Visokom.

Proudly powered by WordPress