Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Spursi vrlo uspješni na Sportskim igrama mladih u Visokom

spursi sportske igre mladih1Jučer je bio vrlo uspješan dan i igre za Spurse, gdje su pokazali raskošan talenat i potvrdili da se u školi fudbala redovan i mukotrpan rad izuzetno isplati. Na jučer odigranim S.I.M u Visokom učešće su uzeli i dječaci i djevojčice iz Porječana, popularni Spursi. U kategoriji djevojčica Spursice su su bile podjeljene u dva tima jedan je u polufinalu pobjedio Bosnu Visoko 1:0 i plasirao se u finale dok je drugi tim direkt voljom žrijeba ušao u finale. U finalu su igrala dva tima Spursa, te je Spurs 1 je pobjedio 3:0 strijelci (Amra Šabanović, Lepić Hadžera, Džejla Bešlić). Osvojenim prvim mjestom Spursice ostvarile pravo učešća na državnom takmičenju u Sarajevu krajem avgusta.

Dječaci 2002 i mlađi su u finalu poraženi od Visporta, a prije tog ostvarili 3 uvjerljive pobjede. Posebno se istakao kapiten Adel Ajdinović sa 5 pogodaka te Eldar Genjac sa 3, a još se svojim driblinzima posebno nametao Rijad Kapetanović – rekla je za Visoko.co trenerica Ajla Ihtijarević.

spursi sportske igre mladih 2Stariji tim Spursa je ispao u polufinalu od boljeg protivnika Rudara iz Kaknja, a do tad su ostvarili 2 pobjede 3:1 i 3:0 (Amar Genjac 3 pogotka, Zejd Kaldžija, Adnan Aličković i Hamdija Suljić po jedan pogodak). Zahvaljujem se trenericama Lamija Durmić i Ajla Ihtijarević te treneru Nihad Šero koji su pomogli i izuzetno dobro vodili svoje timove rekao je koordinator škole fudbala prof. Tarik Agić. Igre su bile na vrlo visokom nivou u organizacijskom smislu i vrlo smo sretni i zadovoljni igrama.

Proudly powered by WordPress