Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Denis Cana strijelac u utakmici protiv Slavije iz Praga

cana slavia 1907Nogometaši SK Sigma Olomouc remizirali su u Kroměříži na prijateljskoj utakmici protiv praške Slavije. Nekadašnji igrač NK Bosna Visoko Denis Cana je bio strijelac izjednačujućeg pogotka u 73. minuti što je bio i konačan rezultat.

U izvještaju sa utakmice piše da je vrijeme bilo teško za igru zbog velike vrućine, ali da se ipak igrala dobra utakmica. Nogometaši Sigme, novog kluba Denisa Cane, imali su češće loptu u svom posjedu, ali dugo nisu mogla doći do izjednačenja. Slavija je povela u 33.minuti golom Crna.

U drugom poluvremenu Sigma je i dalje napadala, a u 73. minuti Javůrek je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac gdje se nalazio Cana koji je pogodio za 1:1.

Otkako je došao u novi klub Cana kao vezni igrač postiže golove i već je zadobio povjerenje trenera Leoša Kalvode pa se tako nalazi i u prvih jedanaest.

Sastav SK Sigma na utakmici protiv Slavije: Blaha – Gabriel (59. Texl) Dreksa, Sindelar (59 Škerle) Vepřek – Zahradnicek (59 Varadi) Houska (59 Plšek), Cana, Ordos, Navratil (59 Javůrek) – Vašíček (59 Rolinc).

Proudly powered by WordPress