Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi izgled stadiona Luke vraća Visočane na sportske terene

pocetak radova umjetna trava 1Svaki trud i iskreni entuzijazam na kraju se i isplati. Konkretan primjer je novi izgled pomoćnog terena Luke koji je kao opšti interes jedna od najljepših stvari koja se desila Visokom u bližoj prošlosti. Sami radovi na stadionu Luke, počev od popularnog “Asfalta”, preko uređenja infrastrukture i u konačnici postavljanje umjetne trave potpuno su oživjele ovaj sportski prostor koji je godina unazad bio gotovo pa zaboravljen. Na stadion Luke danas dolaze mnogi, od rekreativaca, znatiželjnika do onih koje vežu lijepe uspomene za sportske terene unutar ovog kompleksa. Po automatizmu odmah nekako i treninzi seniora NK Bosna izgledaju ozbiljnije i drugačije i podsječaju na neka bolja vremena.

pocetak radova umjetna trava 2Interesantan statistički podatak je da od trenutka kada je u medijima objavljena prva slika pomoćnog terena na kojem je tek onako prostrta nova umjetna trava mlađe selekcije NK Bosna dobile su novih 15 dječaka koji su se upisali da kao budući potencijalni  igrači NK Bosna počnu da treniraju. Vjerovatno u svemu tome ulogu je odigrala i fuzija sa FK Sarajevo gdje roditelji i talentovana djeca vide šansu da kroz saradnju dva kluba lakše naprave put do nogometne karijere. Kako nam kažu iz Uprave NK Bosna već je jedan nogometaš prešao u redove novoformirane Akademije FK Sarajevo nakon što je od stručnjaka ovog kluba označen kao veliki talenat.

pocetak radova umjetna trava 3Sa postavljanjem umjetne trave počela je i neka ljepša priča na Gradskom stadionu Luke, zdravija, sa jasnijom vizijom razvoja nogometa u Visokom kroz mlađe kategorije kojoj je preduvjet za napredovanje i razvoj upravo izgradnja infrastrukture na samom stadionu. Prilikom boravka na stadionu Luke pokušali smo saznati i eventualni datum stavljanja u funkciju terena sa novim izgledom, međutim tu informaciju nam još uvijek sa preciznošću niko nije mogao potvrditi.pocetak radova umjetna trava 4pocetak radova umjetna trava 5

Proudly powered by WordPress