Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suad Slipčević – glumac: I Bred Pit je u prvoj ulozi glumio samo pet sekundi, moja je malo duža

I dok se ekipa najnovijeg igranog filma Ahmeda Imamovića preselila u Goražde gdje će pasti i posljednji kadrovi, u Visokom se zbrajaju utisci. Nakon pet dana druženja sa filmadžijama ostala su lijepa iskustva, Visoko se može pohvaliti odličnim prijemom i gostoprimstvom koje su gosti često isticali. Ono što je sigurno je da će film biti odličan, to garantuje scenario i kadrovi koje smo imali priliku vidjeti. Veliki broj Visočana uzeo je učešće u ovom projektu, kako pojavljivanjem u samom filmu tako i u pomoći prilikom snimanja. Zamoljeni smo od strane producenta Samira Smajića da se još jednom u ime cijele ekipe zahvalimo Munibu Alibegoviću, Halimu Zukiću, Asmiru Hodžiću, Šerifu Ramoviću, Reufu Heriću, Edinu Heriću, Zekerijahu Kovi, Mahiru Semiću, Nihadu Smailagiću, Murisu Valjevcu, Omeru Delahmetoviću, Nini Bijedić, Kenanu Karavdiću, Adviji Mutap, Draganu Božičkoviću …. Na snimanju ovog filmu neki Visočani su ostvarili i prve uloge u jednom igranom filmu, značajniju ulogu je dobio dugogodišnji glumac Teatra Total, Faik Salihbegović, prvi puta na velikom platnu u značajnom dijelu pojavljuje se i Suad Slipčević o kojem režiser Ahmed Imamović ima samo riječi hvale.

-” Istina prvi puta sam se našao uopšte u situaciji da prisustvujem snimanju igranog filma, a još sam i dobio malu ulogu. Mada sam negativac u cijeloj priči, bilo mi je jako interesantno ovih pet dana. Vjerujem da će film biti odličan na osnovu onoga što sam vidio i čuo tokom snimanja. Producent Samir Smajić mi je obećao da će me angažovati već na narednom filmu, a to je velika čast. Nedavno sam čitao da je prva uloga Bred Pita bila pet sekundi u nekom malom filmu, a vidite gdje je sad, ko zna, možda me naredni put budete intevjuisali i na samoj dodjeli Oskara – rekao nam je u šali Suad Slipčević, inače u filmu Marko Vasić.

Osim Faika Salihbegovića i Suada Slipčevića u filmu se pojavljuju i Alma Drugović, Muhammed Beganović, Sara Selimović, Mahir Hasandić, Namik Muratović, Abdurrahman Ašlama, Nusret Smajović, Mato Kozina, Lejla Genjac, Vesna Salihbegović, Alma Beganović … te još desetina statista.

Ahmedu i cijeloj ekipi želimo mnogo uspjeha sa ovim filmom o kojem ne smijemo iznositi više detalja jer se radi o poslovnoj tajni, ali ono što mi znamo film će biti osim umjetničke vrijednosti veoma važan dokument o bosanskoj istoriji iz bliže prošlosti.

Proudly powered by WordPress