Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nihad Smailagić: Poslali smo zahtjev da protiv Rudara igramo u nedjelju

Prvu ovosezonsku utakmicu pred domaćom publikom Bosna će igrati sa svojim najvećim rivalom ekipom Rudara iz Kaknja. Bit će to i prva domaća utakmica sa novim Upravnim odborom koju Bosna dočekuje na krilima gostujuće pobjede u Žepču. U prvom dijelu sezone Bosna je izgubila u Kaknju, varnica nije nedostajalo kako na terenu, tako i na tribinama. U ekipi Rudara od ove polusezone igra i treći dojučerašnji igrač Bosne Mirza Čakić, prije njega u suparničku ekipu su otišli Bekan i Hrustanović. Kako smo saznali od novog predsjednika kluba, Bosna je poslala službeni zahtjev da se ova utakmica igra u nedjelju, za razliku od uobičajenog subotnjeg termina.

-” Više je razloga zbog kojih smo tražili od Saveza promjenu termina, prije svega zbog same posjete, a zatim i zbog rizika koji sa sobom nosi ova derbi utakmica. Na jednom od ranijih sastanaka UO svakako smo mislili da promjenimo termin. Kontakrirali smo i rukovodstvo Rudara i oni su se složili sa prijedlogom, nakon čega smo poslali zvaničan zahtjev u Savez
 i sad čekamo odgovcr. Svjesni smo važnosti ove utakmice za Rudar, oni su u igri za prvo mjesto, i puno im toga zavisi baš od nas pogotovo ako se zna da nama u goste dolazi i Budućnost njihov glavni konkurent. Odgovorno tvrdim da nas matematika i teorije Rudara i Budućnosti ne zanimaju, imamo svoje računice i ciljeve i striktno se držimo toga, ja nisam došao na mjesto predsjednika da bih kalkulisao i prodavao utakmice, ukoliko Rudar bude bolji neka i pobjedi. Interesantno je kako su nama sad pred utakmicu u Žepču dan ranije promijenili sudije, i kakve li slučajnosti, delegirali da nam sude sudije iz Banovića!? Derbi protiv Rudara je posebna stvar i ja se nadam našoj pobjedi –  istakao je Nihad Smailagić predsjednik UO NK Bosna.

Utakmica u Visokom će riješiti mnoge dileme oko kalkulacija Budućnosti, Iskre i Rudara kada je u pitanju prvo mjesto i povratak u Premijer ligu, a to je razlog više da Luke budu pune.

Proudly powered by WordPress