Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Bosanske piramide su među najstarijim građevinama ikada građenim na planeti”

uvarovRuski istraživač piramida Valery Uvarov boravio je dva puta u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom tokom 2014. godine. Učestvovao je na septembarskoj petoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu. Na konferenciji za medije 6. septembra je izjavio:

“Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na Planeti. Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Planeti. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti”, pojasnio je Uvarov.

U ovom momentu nema većeg znalca u svijetu o piramidalnim građevinama nego sto je to Uvarov. Izgradio je piramidu u St. Petersburgu o čemu je napisao knjigu. Zatim je podigao devet velikih piramida između St. Petersburga i Moskve. Napokon je dizajnirao “Projekt 12” koji se sastoji od 33 velike piramide koje se grade u sibirskom gradu Tomsku. Plan je da se izgradnjom velikog piramidalnog kompleksa pozitivno utiče na kreativnost, duhovnost i memoriju nekoliko stotina hiljada studenata koji ovdje studiraju i koji će značiti budućnost Rusije. Budžet projekta je 500 miliona dolara. U gradnji centralne piramide Uvarov je inkorporirao sva svoja znanja o gradnji ovih objekata: podzemne konstrukcije, pefektnu geometriju i orijentaciju, izbor lokacije, velike količine kvarcnog kristala, vodene tokove, odgovarajuće materijale i izolaciju. Ova piramida je dovršena i ima već dokazane beneficije za ljudsko zdravlje.

Pored velikog praktičnog iskustva s piramidama, Valery Uvarov je autor nekoliko knjiga o piramidama koje su prevedene na više jezika. Istraživač je drevnih egipatskih piramidalnih tehnologija. Uvarov izučava paleonauke i paleotehnologiju. Pored toga je i član Ruskog Geografskog društva, rukovodi UFO Odjeljenjem ruskog Vrhovnog savjeta oficira iz Moskve te je direktor Međunarodnog UFO instituta. Zbog svog visokog armijskog ranga, ima gotovo neograničeni pristup informacijama koje kontrolira Vlada Rusije. Imao je uvid u sve izvještaje o udesima neidentifikovanih letjelica, a poznato mu je i porijeko tih letjelica.

Upoznat je sa istraživanjima paralelnih realiteta Planete Zemlje i svrhom piramida na globalnom planu. Intenzivno radi na proučavanju utjecaja energije piramida na liječenje raka i drugih bolesti i podizanje imuniteta. Stoga njegova izjava, izrečena u septembru 2014. da su “bosanske piramide korištene kao GPS markeri” ima posebnu težinu (više: http://piramidasunca.ba/bs/konferencije/item/9504-hidden-history-conference-2014-press-conference-september-6-2014-1.html). I mada veći dio naučne javnosti nema dovoljno znanja da danas shvati težinu ovih riječi, u godinama pred nama postaće jasno šta je Uvarov time mislio.

Proudly powered by WordPress