Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nihad Smailagić: Nisam došao u Bosnu da prodajem utakmice, nego da pobjeđujem i pravim tim za povratak u Premijer ligu!

Pred vječiti komšijski derbi između Bosne i Rudara puno se špekulisalo o navodnom namještanju utakmice i prodaje bodova od strane Bosne jer, opet navodno, Bosni bodovi ne trebaju, a Rudar je u igri za prvo mjesto. Teoretisalo se o varijanti kako pobjedom u Visokom Rudar dolazi na minus četiri boda u odnosu na Budućnost, nakon toga Budućnost dolazi u goste Bosni , domaćom pobjedom razlika između Rudara i Budućnosti bila bi svedena samo na jedan bod uz to da Budućnost ima i gostovanje u Kaknju, po ovoj računici Rudar bi bio prvak, a Bosna bi na neki način vratila komšije u Premijer ligu. Ova kalkulacija izazvala je ogorčenje kod navijača kluba iz Visokog, mnogi zbog toga nisu ni došli na utakmicu, međutim sve je ostalo samo na mahalskom teoretisanju, ono što su gledaoci u Lukama vidjeli u suštoj je suprotnosti sa gore napisanim. Bosna je bila potpuno bolji protivnik, gledajući utakmicu stekao se utisak da Bosna ustvari pretenduje na prvo mjesto, jer ekipa Rudara nije imala niti jednu ozbiljnu šansu, pa čak ni udarac po golu. Komentar smo zatražili i od predsjednika NK Bosna, gospodina Nihada Smailagića:

– ” Do mene su također dolazile priče o navodnom namještanju utakmice, čak me jutros nazvao i sportski urednik Radija Q Dario Božić i pitao da li je istina da smo naštimali utakmicu!? Oštro sam to demantirao što su kasnije potvrdili i igrači Bosne na terenu. Ja nisam došao u Bosnu da bih prodavao utakmice, došao sam da pravim tim za povratak u društvo najboljih. materijalno sam potpuno situiran čovjek, nikad se nisam bavio takvim stvarima i to me iskreno ne zanima. Sve da je i neko htio da sa mnom dogovara nešto nije mogao, jer sam zadnjih pet dana bio u Istanbulu i zbog ovog derbija sam skratio put i na dan utakmice se vratio u BiH. Prije utakmice dao sam izjavu da ukoliko Rudar bude bolji neka i pobjedi, međutim, Rudar nije bio bolji, nadigrali smo ga u svim segmentima, bili smo bolji i zasluženo pobijedili. Zadnje dvije utakmice Rudar je slavio, ovo je bilo pravo vrijeme da i mi osjetimo slast pobjede u derbiju koji je puno više od sitnih interesa pojedinaca. Iskreno se nadam da ćemo pobijediti i Budućnost u Visokom, “osvetiti” im se za visok poraz u prvom dijelu od 4:0 i tako potvrditi svu priču o tome da nismo kao ostali koji više igraju van terena nego na njemu. Nakon što pobjedimo Budućnost očekujemo da se Visoko “probudi” po pitanju Bosne, ljudi vrate na stadion, a privreda počne adekvatno pratiti naše rezultate – bio je kategoričan Nihad Smailagić.

Bosna narednu utakmicu igra u Konjicu protiv Igmana koji se bori za opstanak, a zatim slijedi pomenuta utakmica sa ekipom Budućnosti koja je najozbiljniji kandidat za prvo mjesto.

Proudly powered by WordPress