Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Elvir Špiodić istupio iz Nezavisnog kluba vijećnika, novi Klub formiraju Ihtijarević, Zerdo i Frljak

elvir-spiodicKako saznaje Visoko.co.ba vijećnik Elvir Špiodić odustaje od formiranja Nezavisnog kluba zajedno sa vijećnicima Ihtijarević, Zerdo i Frljak, te da će u nastavku svog mandata biti samostalni zastupnik.

Također saznajemo da su već pomenuti vijećnici Ihtijarević, Zerdo i Frljak formirali novi klub vijećnika i uputili zahtjev Komisiji za izbor i imenovanja. Također i Klub vijećnika A-SDA je uputio zahtjev za formiranje Kluba te stranke, ali zbog odugovlačenja Komisije kojom predsjedava Džemil Halilović (SDA) sastanak na kojem bi se razmatrali ovi zahtjevi još nije održan, tako da neće biti ni razmatrani na narednoj sjednici OV Visoko.

Podsjećamo Elvir Špiodić je kao kandidat A-SDA na lokalnim izborima 2012.godine ostvario mandat vijećnika, nakon čega je zajedno sa preostala tri A-SDA vijećnika formirao Nezavisni klub vijećnika koji se vremenom osipao i na kraju raspao. Dok su sa druge strane Faruk Ihtijarević, Adnan Frljak i Aida Zerdo istupili iz Kluba vijećnika SDA i već izvjesno vrijeme nastupaju kao nezavisni vijećnici.

Proudly powered by WordPress