Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Hadžibegić za selektora, a Sergej Barbarez trener, to je dobitna kombinacija

ivica pekicPoznati sportski radnik Ivica Pekić, koji je čitav svoj život u sportu, tvrdi da je Faruk Hadžibegić najbolji izbor za selektora naše reprezentacije. – Faruk Hadžibegić kao selektor, te Sergej Barbarez kao trener – to je dobitna kombinacija, tvrdi Pekić.  – Garantujem da će nas Hadžibegić odvesti na Evropsko prvenstvo 2016, bez obzira na trenutnu, tešku situaciju na tabeli naše grupe

Pekić napominje da je Hadžibegić uradio mnogo za sadašnji status Nogometnog saveza BiH u FIFA-i i UEFA-i. – Ovo spominjem i zbog njegovih zasluga prilikom priznavanja NSBiH od strane krovnih organizacija, ali i nedavno skidanja sankcija… Ipak, on je čovjek, sportista koji je poznat širom Evrope. Ima uticaj i u FIFA-i i UEFA-i… A trebaju nam upravno takvi ljudi – koji imaju uticaj u svijetu.

S druge strane, i sportski je obrazovan – bio je kapiten reprezentacije bivše SFRJ, a to nije mala stvar, te trener brojnih klubova.

Na konstataciju da stariji brat bivšeg selektora Safeta Sušića – Sead, tvrdi da je Hadžibegić, baš zbog tih veza, idealna ličnost za predsjednika Saveza, Pekić dodaje:    – Neka prvo bude selektor, kako bi napravili kontinuitet u plasmanima na velika takmičenja, a poslije neka ide u Savez. Slažem se, Hadžibegić je idealna ličnost za predsjednika Saveza. On kod Platinija i Blattera ulazi kao u svoju kancelariju… Takve ljude treba forsirati, takvi nam trebaju. Mi koji smo dugo u sportu i nešto osvajali (s KK Bosna prvak SFRJ i Evrope… a FK Bosna prvak BiH…  – op.a.), znamo šta znači kada u timu ili pored njega imate autoritete kakav je Hadžibegić.

I za kraj Pekić dodaje i ovo:

– Da je Hadžibegić, kada je prvi put bio selektor, iza leđa imao sadašnji Savez , davno bi nas odveo na veliki takmičenje. Uvjeravam vas da bi to bilo tako – odveo bi naš državni tim daleko. Jednostavno, on je evropski čovjek, a naš. Iz Sarajeva. Što će nam stranci? Mislim na Magatha i kompaniju? Što će nam oni? Mi imamo našeg Hadžibegića – ne može biti bolji izbor za selektora… Ne ne govorim ovo zbog nekih prijateljskih relacija – Hadžibegića nisam vidio već dvije godine… ali ja znam ko je on. Kakav je karakter, čovjek… Ponavljam, on i Barbarez su dobitna kombinacija. Ipak, Barbarez ima veliki uticaj na grupu glavnih igrača, a ne treba ni spominjati njegove igračke zasluge… – za kraj kaže Pekić.

Sportavaz.ba/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress