Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Roštiljada na izletištu Ravne

damar omladineJoš su stari Grci vjerovali u ljekovitu moć četke u rukama i zato su uvijek u mjesecu decembru/prosincu, čim se temperatura spusti do nule, započinjali molersko-farbarske radove u obližnjim parkovima, izletištima i zgradama.

Damarovci su ovih dana oživjeli ovu drevnu, ali zaboravljenu tradiciju i zamazali, izgradili, ofarbali i popravili sve na što su naišli.

Stoga, pozivamo nase sugrađane i sugrađanke na sutrašnju roštiljadu na inkluzivnom izletištu „Ravne„ sa početkom u 12:00h, što je ujedno i završetak aktivnosti u sklopu projekta „Vratimo život našem izletištu“ gdje je izletište Ravne stavljeno u tehničko-upotrebno stanje sa inkluzivnim mobilijarom.

Određena količina mesa i osvježenja su obezbjeđene od strane našeg udruženja.

Veliko hvala Općini Visoko, JKP “Gradska groblja”, Mega-Color Visoko, BTS Visoko, Knjigovodstveni servis „Konto“, Knjižara „Mesijum“, JKP „Visoko“, World Vision –ured u Zenici.

Projekt podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik, a implementira Udruženje „Damar omladine“.

Proudly powered by WordPress