Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Dugalić: “Ne želim humanitarnu pomoć, želim posao, da pošteno zaradim”

Faruk DugalićNaša redakcija je, već nekoliko puta, pisala o porodici Dugalić koja je u teškom materijalnom stanju, zbog problema roditelja koji su izrabljeni u aferi “Mušinbegović” i koji su nakon tog čina ostali bez krova na glavom, sa trajnim posljedicama u vidu bolesnih roditelja, koji nemaju finansijskih uslova da priušte svojoj djeci pristojan život. Nakon naših apela za pomoć humani Visočani nekoliko puta su pomagali ovoj porodici, na čemu su Dugalići neizmjerno zahvalni i zbog čega kako tako održavaju život u nekom normalnom toku, ali je sve to nedovoljno za ovu porodicu, budući da su za roditelje potrebni lijekovi, a jedno od djece se još uvijek školuje, za što je prijeko potreban novac.
Ovog puta, prijatelji ove porodice, na adresu naše redakcije uputili su jedan apel od Faruka Dugalića, koji je prije godinu dana završio srednju školu i trenutno je bez posla, kojeg aktivno traži, zbog finansijske situacije u porodici, ali i zbog toga što je, kako su nam rekli njegovi prijatelji, veliki radnik, marljiv i prije svega vjernik, pošten momak, koji može raditi i ne želi da živi od sadake. 
Dakle, mi vam prenosimo apel u cjelosti:

“Faruk Dugalić, Donje Moštre b.b.
Visoko
Mobitel: 061/064-487

Predmet: Molba za posao

 

Poštovani,

Obraćam Vam se ovom molbom za posao, koji mi je prijeko potreban. Rođen sam 25. 06. 1995. godine u Fojnici. Trenutno živim u Donjem Moštru, kao podstanar, sa roditeljima koji su bolesni i sestrom koja se još uvijek školuje. Živimo bez ikakvog primanja. Otac je demobilisani borac, ranjavan u ratu, obolio od šećera i visokog krvnog pritiska, te ne može živjeti bez prijeko potrebnih lijekova. Majka je također oboljela od hroničnog bronhitisa, te su i njoj lijekovi neophodni. Završio sam srednju školu u zvanju Frizer (Vlasuljar) u MSŠ “Hazim Šabanović”. Ne posjedujem mnogo znanja i iskustva u nekom poslu, ali se uvijek trudim da budem vrijedan i čestit, prije svega pošten, stoga Vas u ovom zahtjevu molim da mi pomognete da se zaposlim, čime bih pomogao svojoj porodici da zaradi za život i što je najvažnije, pošteno preživi od mog rada.
Mi živimo bez ikakvog primanja i naša situacija je neizvjesna, a posebno stambeno pitanje, budući da živimo kao podstanari i nemamo svoj krov nad glavom.
Ne tražim mnogo, niti ikakve povlastice, samo tražim da razmotrite ovaj moj zahtjev i u skladu s Vašim mogućnostima pokušate da mi pomognete i zaradite dobro djelo, te se ja u skorijoj budućnosti nadam da Vi, ako Bog da, pozitivno odgovorite.

Unaprijed zahvalan.

U potpisu, Faruk Dugalić. “

Uz nadu da će Visočani još jednom pokazati svu svoju humanost i pomoći ovom momku da svoju porodicu prehrani i pomogne je u problemima u kojima se, nažalost, zadesila, sve naše drage čitatelje molimo da ovaj zahtjev podijele što više puta i tim činom pomognu našem sugrađaninu Faruku Dugaliću.

Proudly powered by WordPress