Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na novom albumu grupe “Dubioza Kolektiv” korišten dio jingla Radija Q – Idriz Zukan u Reggae vodama

Najpopularnija bh. grupa “Dubioza Kolektiv” sinoć je i zvanično, na jedan neuobičajen način objavila svoj novi album “5 do 12”, a album je od 00:00 sati, preko njihove zvanične web prezentacije www.dubioza.org  dostupan za besplatan download svim ljubiteljima muzike i tekstova ovog benda. Da ni ovaj album neće proći bez “učesnika” iz Visokog (na albumu “Firma Ilegal” gostovao Adnan Zubić) možete se uvjeriti na prvo slušanje, i to na pjesmi broj 4, pjesma “Domačica”, gdje je na početku pjesme iskorišten jedan od mnogobrojnih jinglova Radija Q, a u tom dijelu se pojavljuje visočki političar Idriz Zukan, koji je gostujući u programu Radija Q 2008. godine u predizbornoj kampanji pred lokalne izbore govorio o problemu droge i njene prodaje i uzgoja, a taj dio se svidio momcima iz Dubioze koji su ga na svoj način iskoristili za najavu pjesme “Domačica”.

Na prvo slušanje albuma na kojem se nalazi 9 pjesama prisutno je ono na šta smo navikli od Dubioze, a što su socijalno angažovani tekstovi i pjesme slično kao i na prethodnom albumu koji je doživio ogroman uspjeh kako na području BiH i regiona, tako i na europskom tržištu. Neke pjesme su doživjele i male aranžmanske promjene u odnosu na njihovo prvo objavljivanje, a pjesma “Ja sam Stolac” koja je bila i prvi single pred album je također izmijenjena i ako je budete tražili pod spomentuim nazivom nećete je naći na albumu, jer je pjesma doživjela i promjenu naziva “Njihovi i naši”.

Nakon objavljivanja albuma “Dubioza Kolektiv” će započeti i  koncertnu promociju novog albuma, a ono što je jako bitno je da promocija počinje u Visoko, na jedan neobičan način, koji je rijedak na našim prostorima. U četvrtak, 15. aprila, od 17:00 sati Dubioza gostuje uživo u Visokom, u prostorijama Radija Q, gdje će također uživo, u program, odsvirati neke od pjesama sa novog albuma, te naravno i njihove dosadašnje najveće hitove. Sve tehničke pripreme su završene, a zbog kvalitete nastupa članovi Dubioze boravit će u četvrtak u Visokom već od 13:00 sati, gdje će se bend uštimati i spremiti za ovu radijsku živu svirku.

Album “5 do 12” je cjelokupan i besplatno dostupan svima na sajtu benda www.dubioza.org tako da je ova grupa i na ovaj način u vrijeme recesije odlučila da počasti svoje obožavatelje, a uz skidanje albuma omogučeno je i da učestvujete u nagradnoj igri “Dubioze Kolektiv”, a o samim pravilima možete se također informisati na sajtu benda. Na albumu se nalazi 9 pjesama i to sljedećim redom: 1.Um klade valja; 2. Walter; 3. Recesija; 4. Domačica; 5. Kokuz; 6. Vid, vidi, vidi; 7. Niko nije kriv; 8. Njihovi i naši; 9. Balkan Funk. Ukoliko želite direktno da skinete album to ćete učiniti jednostavno klikom na sljedeći link: 

http://dubioza.org/5_do_12/album/387c168acee76434ed83d45dea92e1bafd5750bd

Proudly powered by WordPress