Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Servisne informacije:Opomene i tužbe za neplatiše komunalnih usluga

Odvoz smeća danas se odvozi iz starog dijela Visokog: naselja Donje Rosulje, Dahirovac i Jalija, te iz prigradskih naselja  Topuzovo polje, Šareni Hanovi do Dobrinja. Iz JKP Visočica Viosko apeluju na potrošače vode i korisnike komunalnih usluga da ažurnije rade an izmirivanju svojih obaveza prema ovom preduzeću. Kako bi se pojačala naplata i aktuelno je slanje opomena  i tužbi neplatišama kao i isključivanje vode  korisnicima.

Apeluje se i na vozače koji svoje automobile ostavljaju u uskim ulicama da vode računa o mjestima parkiranja, jer su radnici Visočice vrlo često spriječeni da obavljaju komunalne radnje zbog parkiranih automobila.

 

U posljednja 24 sata hitnu liječničku pomoć zatražilo je 49 pacijenata. Uglavnom se radi o hroničnim  bolesnicima i astmatičarima koji su se žalili na tegobe, te osobe koje su osjetljive na promjene atmosferskog pritiska. Tri pacijenta  su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Hroničnim bolesnicima se preporučuje redovno uzimanje terapije i izbjegavanje težih fizičkih aktivnosti uz redovnu konzumaciju voća i povrća.

Proudly powered by WordPress