Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Idi u vražju mater”, “J*** ti pas mater”

prostorije sda visoko dinkaNa večerašenjem sastanku Izvršnog odbora SDA Visoko bilo je više nego burno i zanimljivo. Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih ovom organu stranke, koji bi uzgred trebao biti i njen najozbiljniji dio, nisu se štedile primitivne riječi i uvrede upućivane između neistomišljenika odveć podjeljenih frakcija. Navodno se išlo toliko daleko i primitivno da su se mogli čuti “argumenti” tipa: “Idi u vražju mater” i “J*** ti pas mater”. Razloge ovakvog ponašanja i dezorijentisanost pojedinaca unutar IO SDA Visoko koji broji 17 članova treba tražiti u njihovom trogodišnjem neuspješnom pokušaju da naprave bilo šta u Visokom, a što bi opravdalo povjerenje onih koji su glasali za njih. Pale su veoma teške riječi preko kojih se još teže može preći.

Izvršni odbor večeras je trebao dati imena kandidata koji bi se eventualno ubacili u kantonalnu unutarstranačku borbu za poziciju jedne od pet ministarskih pozicija. Nestrpljivi i svjesni svih neuspjeha, izuzev lične koristi pojedinaca pojedini članovi SDA Visoko, počinju da pokazuju svoje pravo lice, koje već dugo prikrivaju lažima i obmanjivanjima javnosti velikim pričama o Bošnjacima, Islamu i položaju muslimana u kršćanskoj Evropi, a nerijetko su tu i optužbe da je  Visoko.co.ba kriv za svu njihovu nesposobnost i pohlepu, u gradu u kojem više od pola općine ne može normalno izvršiti veliku i malu nuždu jer nisu sposobnih da riješe pitanje vodosnabdijevanja.

Kada nadalje saznaje Visoko.co.ba širu listu kandidata za eventualno visočko ministarsko mjesto u novoj Vladi ZDK čine: Aziz Brotlija, Mugdim Vranac, Zijada Smailagić, Ismeta Begić, Nermin Kadrić, Emir Uzunalić, Emir Džafić i Edin Hakanović. Kada je u pitanju raspodjela ministarskih pozicija u ZDK, odlučeno je da svaka općinska organizacija dostavi prijedloge kandidata za buduće ministre, a krajnji rok je danas (11.02.2015). SDA su pripala: ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, ministarstvo za boračka pitanja, te ministarstvo pravosuđa i uprave.

Od ovih pet ministarstava svakako da bi za Visoko bilo najinteresantnije ministarstvo poljoprivrede, ali je svakako i vrlo bitno znati ko će o tome odlučivati, da li baš Visoko ili Mirsad Zaimović, predsjednik KO SDA ZDK, koji se u godinama koje su iza nas postavljao vrlo blagonaklono prema Azizu Brotliji.

Sada je već valjda i najvećim optimistima jasno da u OO SDA Visoko mnogo toga ne štima, sve se to naravno utapa u sivilo koje je njihova politika napravila u Visokom proteklih godina ( a o čemu ste mogli čitati samo na ovom portalu). Vrijeme im svakako više nije saveznik, približava se i Kongres stranke gdje treba znati pravilno procjeniti i izabrati pravu stranu. Onaj čija ih je politika dovela gdje su trenutno preko Povjereništva i svega što će kasnije uslijediti više nije među živima, a nekadašnji njegovi najbliži saradnici su već promijenili dres i pojedine političke zanesenjake ostavili na vjetrometini da se na njima iživljavaju upravo oni koje su stvorili.

Vrijeme je za novu čistku i samo je to ono što ih može spasiti od sudbine koju je doživio OS SBiH prije nekoliko godina, bez obzira na pogodnost u kojoj funkcionišu, a to je da su i opoziciju pretvorili u svoje sluge i poluge potpune nesposobnosti kompletnog političkog života Visokog.

Proudly powered by WordPress