Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija

U prisustvu pomoćnika ministra u Ministarstvu za boračka pitanja ZDK, Enesa Herce, danas je 130 studenata s područja visočke općine, potpisalo ugovore o stipendiranju u školskoj 2010/2011.godini. Radi se o studentima pripadnicima boračkih populacija i članovima njihovih porodica.

„U Visokom je ugovore potpisalo 130 studenata , što je u novcu 137 200 KM za ovu školsku godinu. U odnosu na prošlu godinu, u Visokom se dodjeljuju tri stipendije manje, što nije konačan broj jer je dio žalbi u procesu rješavanja.“ – izjavio je za Radio Q Herco.

Za boračke stipendije je u budžetu ZDK-a za ovu godinu osigurano 1,3 miliona KM. Tokom ove studijske godine stipendije će dobiti 1.193 studenta, kojima će stipendije biti isplaćivane u osam mjesečnih rata, a iznos stipendija je 800 za studente prve godine studija, a 1.200 KM za studente viših godina. 

Ugovore su ranije potpisali studenti iz općina Breza, Vareš,  Olovo , Zenica i Kakanj dok će do kraja sedmice ugovore potpisati i studenti iz općina  Doboj-Jug, Usora, Tešanj, Maglaj, Žepče i Zavidovići.

 

Proudly powered by WordPress