Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Naši Visočani” su još prije 2000-e rastalili sadašnju lokaciju Caffea Vatra

caffe vatra 1Otvorili smo priču o nekadašnjoj najboljoj prodavnici KTK Visoko u Sarajevu na čijem mjestu se danas nalazi jedan od najboljih ugostiteljskih objekata u glavnom gradu Caffe Vatra. Na osnovu uvida u papirologiju ukratko smo opisali istorijat pomenutog poslovnog prostora i načina kako je KTK došao u posjed istog još daleke 1970.godine. Prema svim pokazateljima to je bila najbolja KTK prodavnica u Sarajevu, a samim tim da se nalazi u ulici Ferhadija, nekadašnjoj Vaso Miskin dovoljno govori o tome koliki je značaj same lokacije ovog objekta.

Do 1992.godine ovaj objekat se uredno vodio kao imovina KTK Visoko, a od 2000-e on se više zvanično ne pojavljuje kao dio KTK. Iz izvora bliskih firmi koja je radila početni bilans te 2000-te godine saznajemo da “sporni” objekat nije izgubljen izradom početnog bilansa koji je radila firma nekadašnjeg premijera ZDK Nedžada Polića. Početni bilans je izrađen na temelju popisa imovine koji je tada na uvid dostavio KTK Visoko, a koji je potom odobrio i Upravni odbor KTK. U tom trenutku nekretnina nije bila u vlasništvu visočke firme.

Dakle, po starom dobrom postratnom običaju “dosjetljivih” Visočana sklonih pretvaranju državnog u svoje, tačnije onih grobara ovog grada zbog čega danas i jesmu tu gdje jesmo, najbolju prodavnicu KTK Visoko u Sarajevu na čijem mjestu se danas nalazi Caffe Vatra još ranije, prije 2000-e godine su rastalili niko drugi do “Visočani”!

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress