Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Anonimne i krivične prijave zbog Preventovog otpada

aninimne prijaveKako saznaje Visoko.co.ba proteklih mjeseci, a posebno ovih dana u svojoj kulminaciji dobiva na značaju priča oko anonimnih prijava koje stižu u PU Visoko, a tiču se Preventovog otpada i poslovanja firmi koje su se bavile tim poslom. Kako nadalje saznajemo prvo se radilo o anonimnim prijavama, a nakon toga potpuno javno jedna firma je podnijela i krivične prijave protiv lica za koja smatra da su izvršila prijave.

Tako u prvi plan ponovo dolazi nikada riješeno pitanje Preventovog otpada koji je morao kao ozbiljna kompanija imati i ozbiljnog “dobavljača” po ovom pitanju, suprotno zakopavanju otpada u krugu vlastite fabrike, istresanja otpada u rijeku Bosnu, odvoz preko sumnjivih firmi po visočkim njivama i brdima, pa do Republike Srpske o čemu se negativno o Visokom izvještavalo i u centralnim emisijama PTPC-a.

Bit će svakako interesantno pratiti razvoj događaja, tim prije jer i u ovom trenutku u krugu Preventove fabrike u Topuzovom Polju postoji značajna količina organskog otpada za koji se nadamo da će velika kompanija naći ozbiljnog dobavljača koji će isti i zbrinuti. Do tada svakako da ćemo pratiti i tok policijske istrage koliko to bude moguće, kako bi konačno saznali ko je to lovio u mutnom i kome Visočani imaju zahvaliti za ogroman broj oboljelih posljednjih godina i ko je to zarađivao na njihovom zdravlju.

Proudly powered by WordPress