Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asfaltgradnja: Saopštenje za javnost

Kako smo u nekoliko navrata putem dopisa i saopštenja za javnost upoznavali članove predsjedništva, Premijera, Vladu, resorna ministarstva, kantonalne institucije i cjelokupnu javnost građevinski sektor u BiH, pa tako i „Asfaltgradnja“ d.o.o. našla se u teškoj  situaciji  usljed nedostatka razvojih projekata i činjenice da će izvođač radova na koridoru 5-C dionica Kakanj-Bilješevo biti strana, a ne domaće kompanije okupljene u BiH konzorcij.

Zbog ovakve aktuelne politike i poslovnog ambijenta „Asfaltgradnja“ je bila primorana da sa 15.04.2010.godine otpusti 30 zaposlenika.

Manja grupa otpuštenih zaposlenika su već 15.04.2010. i 22.04.2010. godine blokirali ulaz u Društvo, zbog čega nismo u mogućnosti normalno obavljati radne zadatke i ispoštovati ranije zaključene ugovore, te Društvo trpi štetu, bit ćemo primorani odštetu tražiti putem suda. Usljed gore navedenih događaja, danas je Nadzorni odbor zajedno sa Upravom Društva odlučio da sve zaposlenike uputi kući.

Također, o pomenutim nenajavljenim okupljanjima i blokadi ulaza u Društvo obavijestili smo policijsku upravu Visoko i zatražili da omoguće deblokadu ulaza i zaštitu zaposlenika, imovine Društva i javnog reda i mira.

U cilju suzbijanja netačnih informacija ovim putem upoznajemo javnost o pomenutim događajima.

 

S poštovanjem

Proudly powered by WordPress